Dziesmu svētku pasākumos strādā 400 mediķu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dziesmu un deju svētku pasākumos uz vietas strādās četrsimt mediķu, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Lielākajās svētku norises vietās, to skaitā Daugavas stadionā, kur 3.jūlijā sākas dejotāju mēģinājumi, mediķus varēs atrast īpaši marķētās teltīs, ko varēs atpazīt pēc baltiem baloniem ar sarkanu krustu. Tādēļ dienests aicina dalībniekus un arī pasākumu apmeklētājus savlaicīgi apskatīt norises vietu, lai vajadzības gadījumā ātri varētu saņemt palīdzību.

Mediķu darbs Dziesmu svētkos
00:00 / 00:24
Lejuplādēt

“Šajos svētkos palīdzību ir gatavi sniegt 400 mediķi, kas dažādos līmeņos būs izvietoti dažādās svētku norises vietās Rīgā,” stāsta veselības ministre Anda Čakša (Zaļo un Zemnieku savienība). “Ir pirmās palīdzības punkti, baltās teltis, kur var vērsties pēc palīdzības ar dažādiem nobrāzumiem vai tulznām un kontrolēt asinsspiedienu.

Nopietnākiem gadījumiem būs dzeltenās mašīnas vai dzeltenās teltis. Arī visās naktsmītnēs, tātad skolās, būs medmāsa, pie kuras varēs vērsties pēc palīdzības.

Ļoti akūtās situācijās, protams, var vērsties neatliekamās palīdzības vietās slimnīcās. Var arī zvanīt pa ģimenes ārstu dežūrtālruni 66016001. Visa šī informācija ir arī dalībnieku informatīvajā grafikā, kur var redzēt, kādu palīdzību kur var saņemt.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti