Dziesmu svētku padomes vadītājs: Izdevās radīt patiesu kopības sajūtu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dziesmu un deju svētkos izdevās radīt patiesu kopības sajūtu, uz kuru ir nepieciešams doties arī turpmāk, intervijā Latvijas Radio raidījumā “Labrīt” sacīja Dziesmu svētku mākslinieciskās padomes vadītājs Romāns Vanags.

“Tāda sajūta, kāda bija vakar – to vajag sasniegt [arī turpmāk]!” viņš sacīja.

Diriģents arī uzteica skanējumu pārbūvētajā estrādē – tas ir labāks nekā iepriekš. Tāpat arī kori ir bijuši ļoti labi sagatavojušies. “Koru sagatavotība ir ļoti laba,” sacīja Vanags.

Arī muzikoloģe Rūta Muktupāvela sarunā Latvijas Radio akcentēja dalībnieku, arī dejotāju, labo sagatavotību. Savukārt noslēguma koncertā labi viens otru papildināja emocijas un tehnoloģijas, kuras nebija pārspīlētas. “Kopkora jauda ir neaprakstāma. (..) Piedalījās visa Latvija un diaspora, kas bija pārstāvēta ļoti brangi,” vērtēja Muktupāvela.

Tāpat viņa uzteica garīgās un simfoniskās mūzikas koncertus, dalībnieku gājiena rīkošanu svētku sākumā, tādējādi neliekot dalībniekiem noslēguma koncertā justies pārgurušiem. Turklāt pēc gājiena bija tieši dalībniekiem veltīts koncerts, par ko viņi bijuši lielā sajūsmā un augstu novērtēja.

Vaicāta par Dziesmu un deju svētku nākotni un dalībnieku skaitā tajā, Muktupāvela akcentēja, ka Latvijā ir augstākais iesaistes līmenis un koru un deju kopās Baltijas valstīs. Līdz ar to nevajadzētu būt bažām par svētku turpmāku attīstību un tradīcijas pastāvēšanu.

(Mākslinieces Rūdītes Grasbergas zīda pavedieni Dziesmu svētku “Līgo” karoga kopijā)

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti