Dziesmu svētku mākslinieciskā padome noraida ideju par deju lieluzveduma papildkoncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku mākslinieciskā padome ceturtdien, 15.martā, vienbalsīgi neatbalstīja deju lieluzveduma "Māras zeme" papildkoncerta iniciatīvu, informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Papildu koncertu būtu iespējams rīkot 6.jūlijā plkst.12, savukārt, kā norādīja mākslinieciskās padomes locekļi, 5.jūlija vakarā plānots ģenerālmēģinājums, kas beigsies aptuveni plkst.00.30, savukārt 6.jūlijā plkst.22 notiks pirmais koncerts.

"Ņemot vērā dejotāju noslodzi visas svētku nedēļas laikā, koncerta māksliniecisko kvalitāti dienas koncertā un faktu, ka deju lieluzvedumā piedalās apmēram 1200 skolas vecuma bērnu, kā arī ap 3000 senioru kolektīvu dejotāju, mākslinieciskā padome vienbalsīgi pieņēma lēmumu neatbalstīt šo iniciatīvu. Svētkos dalībnieku drošība un labsajūta ir pats galvenais," pauda mākslinieciskās padomes priekšsēdētājs Romāns Vanags.

Līdz ar to deju lieluzveduma "Māras zeme" norises laiki ir tādi paši, kā izsludināts iepriekš - ģenerālmēģinājums Daugavas stadionā notiks 5.jūlijā plkst.22, bet koncerti - 6.jūlijā un 7.jūlijā plkst.22.

Jelgavas novada deju apriņķa virsvadītāja Ieva Karele aģentūrai LETA iepriekš pauda, ka vēl viena lieluzveduma "Māras zeme" sarīkošana Dziesmu un deju svētkos būtu pieņemama. Līdzīgu viedokli pauda Rēzeknes reģiona deju kolektīvu virsvadītājs Ilmārs Dreļs un Daugavpils reģiona deju kolektīvu virsvadītāja Aija Daugele.

KONTEKSTS:

Šogad publiskā tirdzniecībā bija par 62% vairāk Dziesmu un deju svētku biļešu nekā iepriekšējos svētkos, tomēr pieprasījums pēc tām arī šoreiz vairāk nekā 10 reizes pārsniedza piedāvājumu.  Vairumu biļešu izķēra jau 3.martā - pirmajā tirdzniecības dienā. 5.martā no rīta bija nopērkamas vien biļetes uz Latviešu vokāli simfoniskās mūzikas lielkoncertu un Sadziedāšanās nakti pēc svētku noslēguma.

Taču līdzīgi kā iepriekšējos gados biļešu tīkotājiem nācies saskarties ar virkni problēmu. Lai gan biļešu tirdzniecība pie tirgotāja „Biļešu paradīze” ritēja nepārtraukti, netrūka pārmetumu par daudzu ieskatā lēnajiem pārdošanas tempiem gan kasēs, gan internetā. Biļešu tirgotājs gan paziņoja, ka uzņēmumam noticis hakeru uzbrukums.

Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm. Pircēji tika apkalpoti lēni, un arī uz biļetes iegādi internetā nācās gaidīt vairākas stundas, turklāt daudzos gadījumos arī pēc ilgās gaidīšanas kāroto biļeti iegādāties neizdevās.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti