Dziesmu svētku lielajos pasākumos drīkstēs filmēt un fotografēt, bet aizliegts lidināt dronus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dziesmu un deju svētku pasākumos drīkstēs filmēt un fotografēt, taču drošības apsvērumu dēļ nebūs atļauts lietot privātos bezpilota lidaparātus jeb dronus.

Šis aizliegums attieksies uz trīs svētku lielākajiem pasākumiem – atklāšanas koncertu dalībniekiem 1.jūlija Skonto stadionā, deju lieluzvedumu “Māras zeme” Daugavas stadionā, kā arī uz svētku noslēguma koncertu “Zvaigžņu ceļā” Mežaparka Lielajā estrādē. Valsts policija informē, ka vienīgie droni, kas drīkstēs atrasties virs skatītāju un dalībnieku galvām, būs ar policiju saskaņotie svētku rīkotāju droni, kuru uzņemtos video varēs izmantot visi mediji.

Ints Ķuzis par dronu lietošanu Dziesmu svētku laikā
00:00 / 00:23
Lejuplādēt

Kā pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis: “Dronu lietošana ir saistīta ar zināmiem riskiem, tie var nokrist un tamlīdzīgi, līdz ar to mēs esam veikuši profilaktiskus pasākumus, lai nodrošinātu drošību šajās trīs vietās – Mežaparka Lielajā estrādē, Daugavas stadionā un 1.jūlijā arī Skonto stadionā, kur noslēgsies gājiens un būs sapulcējušies daudz cilvēku.

Tur mēs pieprasām, lai šo dronu nebūtu. Un, ja kāds to tomēr uzskatīs par iespējamu darīt, tad, protams, mums ir līdzekļi, lai šo dronu dabūtu lejā.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti