Panorāma

Nedēļa Panorāmas arhīvos

Panorāma

Pirmsskolas skolotājs – sabiedrības nenovērtēta profesija

Fināla skatē noskaidro labākos dejotājus

Dziesmu svētku deju konkursā triumfē deju kolektīvs «Daiļrade»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dailes teātrī svētdien, 3.jūnijā, noskaidroti labākie deju kolektīvi. Ivetas Pētersones-Lazdānes vadītais Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra "Mazā ģilde" deju ansamblis "Daiļrade" triumfējis deju kolektīvu konkursā, iegūstot divas Lielās balvas - gan A, gan D grupās

Dailes teātra grīdu svētdien piedimdināja 25 labākie deju kolektīvi no visas Latvijas. Te par labākā kolektīva godu nākamajiem pieciem gadiem cīnās vidējās paaudzes un jauniešu kolektīvi.

Kamēr viena dejotāju grupa uz skatuves žūrijai atrādīja apgūtos dejas soļus, jau pavisam cita turpat aiz skatuves gatavojās nākamajam priekšnesumam.

Paši dejotāji atzīst: šis ir piecgades pats svarīgākais notikums, jo te tiek noskaidrots labākais deju kolektīvs Latvijā.

Skate nav viegla, un satraukums liels. Aizkulisēs stāvošie dejotāji gan mēģināja sevi atvēsināt, gan iesildīt kājas pirms kāpšanas uz skatuves. Citiem pirms uzstāšanās vēl piekoriģēts tautastērps.

Dejotāji atzīst – skatēs starp kolektīviem ir sportiska atmosfēra, taču vairumam dejošana ir dzīvesveids.

"Mēs visi esam vienādi. Tas, kas mani dzen uz priekšu, ir tā skatuves sajūta, ko negribu pazaudēt. Ne visi ir aktieri, un ne visiem ir iespēja pabūt uz tās. Lielākai daļai no mums ir 30 gadu deju pieredze. Var to nosaukt par sportu, bet tas ir hobijs un dzīvesveids," saka dejotājs Jānis.

Latvijas labākos deju kolektīvus šogad vērtēja starptautiska žūrija no sešām valstīm. Savukārt zālē sniegumu vēroja deju svētku virsvadītāji.

"Šogad ir ļoti augsts līmenis, sevišķi A grupā, un arī B grupā tīri profesionāli, emocionāli, gan tehniski. Arī repertuāra izvēle priekš amatieru deju kolektīviem ir ļoti sarežģīti. Līmenis ar katriem dziesmu un deju svētkiem, man liekas, aug," sprieda žūrijas komisijas locekle Gunta Bāliņa.

Deju kolektīvu skašu finālisti kopā ar pārējiem dejotājiem no visas Latvijas jau pēc aptuveni mēneša dejos Daugavas stadionā, lai Dziesmu un deju svētkos iepriecinātu skatītājus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti