Dienas notikumu apskats

Ungārija pieprasa ANO augstā cilvēktiesību komisāra atkāpšanos

Dienas notikumu apskats

„AB.LV” nākamnedēļ atlaidīs trešdaļu darbinieku; apturēti arī būvniecības projekti Skanstē

Dziesmu un deju svētku biļetes sāks tirgot sestdienas rītā

Dziesmu svētku biļetes sāks tirgot sestdien plkst. 11.00

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Biļetes uz Dziesmu un deju svētkiem sāks tirgot sestdien, 3.martā, pulksten 11 dienā. Pārdošanā vienlaikus „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā nonāks nepilni simt tūkstoši biļešu uz 19 maksas pasākumiem. Paredzams, ka arī šogad vislielākais pieprasījums būs pēc biļetēm uz deju lieluzvedumu un svētku noslēguma koncertu. Tirgotājs sola, ka sistēma spēs izturēt slodzi, bet pircējiem būs jābūt ļoti pacietīgiem.

Dokumenti

Informācija par Dziesmu un deju svētku biļetēm

Lejuplādēt

518.44 KB

2013.gada Dziesmu svētkos biļešu pieprasījums simt reizes pārsniedza piedāvājumu. Lai gan šogad pēc rekonstrukcijas Mežaparka estrādē būs par trešdaļu vairāk vietu un Daugavas stadionā – pat divreiz vairāk, svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča aicina rēķināties ar garām rindām gan pie kasēm, gan internetā.

„Aicinu apzināties, kādi ārā ir laikapstākļi, un ģērbties silti. Protams, rindas būs. Norises vietas, kur atrodas „Biļešu paradīzes” kases, ir ļoti pretimnākošas, un mēs kā rīkotāji ar tām runājam, lai cilvēkiem ļautu uzturēties iekštelpās, līdz sākas tirdzniecība. (..) Taču biļešu ir tik, cik ir. Un ir pilnīgi skaidri jāapzinās, ka visiem biļešu nepietiks," teica Juhņēviča.

Biļetes centrālajos pasākumos Dziesmu un deju svētkos:

Deju lieluzvedums „Māras zeme”

  • ģenerālmēģinājums - no 7 līdz 45 eiro;
  • koncerts - no 15 līdz 65 eiro.

Noslēguma koncerts „Zvaigžņu ceļā”

  • ģenerālmēģinājums - no 7 līdz 45 eiro;
  • koncerts – no 15 līdz 65 eiro.

Sadziedāšanas nakts - 7 eiro.

Noslēguma koncerta biļešu īpašniekiem - bezmaksas.

Svētku dalībniekiem iespēja apmeklēt Noslēguma koncertu bezmaksas

Publiskā tirdzniecībā nonāks 95 230 biļetes jeb 74% no kopējā skaita. Pārējās iepriekš rezervētas pašvaldībām, daudzbērnu ģimenēm, cilvēkiem ar invaliditāti. Ielūgumi šoreiz nepārsniegs 2%, atšķirībā no 12% iepriekšējos svētkos.

Biļetes vienlaikus plkst. 11 sāks pārdot „Biļešu paradīzes” mājaslapā un apmēram 50 tirgotāja kasēs visā Latvijā. Īpaša biļešu sadalījuma pa reģioniem nebūs.

„2013.gadā, atverot tirdzniecību, bija 150 000 pieprasījumu. No tā arī radās leģendas, ka „viss ir uzkāries” un „neiet”. Nekas nebija „uzkāries”, vienkārši veidojas rinda un tāpēc process kļūst lēnāks,”

„Biļešu paradīzes” valdes priekšsēdētājs Ēriks Naļivaiko aicina pircējus internetā arī šoreiz rēķināties ar līdzīgu rindu, par ko liecinās uzraksts uz ekrāna, un nepieļaut kļūdu, ejot ārā no sistēmas un mēģinot vēlreiz, jo tā pazaudēsiet iepriekš ieņemto vietu. „Vēl, runājot par maksājumu kartēm, par ko sevišķi bieži atskan jautājumi no ārzemēm: „Jums nestrādā maksājumu sistēma!”. Uz to es varu atbildēt šādi: mīļie cilvēki, pārbaudiet, vai jūsu kartes ir reģistrētas pirkumiem internetā. Ja nav reģistrētas, sistēma jūs izmetīs laukā, un ar to pirkums būs beidzies," sacīja Naļivaiko.

Vienā reizē varēs nopirkt līdz četrām biļetēm uz katru pasākumu. Kasēs uz pasākumu skaitu ierobežojumu nebūs, bet internetā viens pirkums nevarēs pārsniegt astoņas biļetes. Cenas uz centrālajiem koncertiem Mežaparkā un Daugavas stadionā būs no 15 līdz 65 eiro, bet uz ģenerālmēģinājumiem – no septiņiem līdz 45 eiro. Svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča gan aicina neaizmirst, ka svētki būs daudz plašāki par šiem diviem notikumiem. „Dziesmu svētkos kopumā ir 65 pasākumi, no kuriem tikai divi ir deju lieluzvedums un noslēguma koncerts. Ir vēl 17 maksas pasākumi un vēl ļoti daudz bezmaksas pasākumu,” norādīja Juhņēviča.

Ar pilnu svētku programmu un cenām jau tagad var iepazīties mājaslapā www.dziesmusvetki.lv. Rīkotāji lēš, ka ieņēmumi no biļetēm pārsniegs divus miljonus eiro. Tos izlietos svētku rīkošanai.

Jau iepriekš bija zināms, ka bērni līdz septiņu gadu vecumam, ja viņiem nebūs nepieciešama atsevišķa sēdvieta, pasākumus varēs apmeklēt bez maksas. Arī visiem svētku dalībniekiemuzrādot dalībnieka karti, būs iespēja bez maksas vērot noslēguma koncertu Mežaparka Lielajā estrādē.

Plānots, ka uz deju lieluzvedumu “Māras zeme” un noslēguma koncertu “Zvaigžņu ceļā” brīvajā tirdzniecībā būs līdz 74% biļešu, savukārt 24% biļešu būs iespēja iegādāties ar iepriekšējo rezervāciju, no kurām lielākā daļa tiks piedāvātas pašvaldībām, tā novērtējot to ieguldījumu svētku procesa nodrošināšanā.

Biļešu iepriekšējā rezervācija ir paredzēta arī sociālām grupām, piemēram, cilvēkiem ar kustību traucējumiem, daudzbērnu ģimenēm ar ģimenes karti 3+, kā arī atsevišķām mērķgrupām -  Dziesmusvētku tradīcijas uzturētājiem ārvalstīs – Pasaules Brīvo latviešu apvienībai, Eiropas Latviešu apvienībai u.c.

Plānots, ka ielūgumu skaits uz gaidāmajiem Dziesmu un deju svētkiem nepārsniegs 2% no kopējā biļešu skaita.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti