Dienas ziņas

Lielvārdē atklāj šokolādes skulptūru izstādi

Dienas ziņas

Par biļetēm Eva Juhņēviča

Dziesmusvētku biļetes daudziem nepieejamas

Dziesmu svētku biļetes ar milzu uzcenojumu tirgo sludinājumu portālos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šī sestdiena daudziem pagājusi garās rindās pie biļešu kasēm vai pie datoriem un telefoniem, cenšoties nopirkt biļetes uz Dziesmu un deju svētkiem. Uz centrālajiem pasākumiem visas biļetes tika izpirktas jau dažu stundu laikā, bet ļoti daudziem nācās palikt bez kārotajām biļetēm – interneta sistēma stundām ilgi lika gaidīt un, ja kādam pietika pacietības un šķita, ka veiksme jau teju klāt, pirkšanas brīdī sistēma uzkārās. Tikmēr ar milzīgu uzcenojumu tirdzniecība sākusies sludinājumu portālos. 

Rindas pēc Dziesmusvētku biļetēm rīta agrumā veidojās praktiski visās tirdzniecības vietās, bet dažviet, arī pie Dailes teātra, dažs savu kārtu bija ieņēmis jau vairākas dienas iepriekš. Citiem līdzi krēsli, segas. Bet lai ziemas aukstumā nenosaltu, zemessargi sanākušos cienā ar siltu tēju un cepumiem.  Paši pirmie rindā stāvošie no kameru uzmanības vairās. Tikmēr citi labprāt dalās iespaidos un stāsta, kā pavadījuši daudzās aizvadītās stundas.

Zelma Aiduka rindā stāv kopš piektdienas pusdienlaika. "Dziesmusvētki, kas var tautai būt labāks. Mēs tā draudzīgā kompānijā, te jau visi savējie," viņa saka.

Vēl dažas sekundes un sākas biļešu tirgošana. Latvijas Televīzija novēroja, kā

pirmie nerunīgie rindā stāvētāji pērk maksimāli daudz biļetes uz visiem iespējamiem pasākumiem, par biļetēm atstājot vairāk nekā tūkstoš eiro katrs. 

Brangajiem pircējiem ļoti daudz brāļu un māsu. 

Jau pēc pirmajiem pircējiem sākas uztraukums, vai pie biļetēm vēl maz varēs tikt. Paklīst runas, ka dažās cenu kategorijās tās vairs nav pieejamas. Turklāt vēl jāsalāgo, lai koncertos varētu būt kopā ar visiem līdznācējiem.  

Pie biļetēm beidzot tikušas Rasma un Lidija. Abas ir bezgala laimīgas, jo gribētās biļetes dabūtas, lai gan rindā bija jāstāv no piektdienas desmitiem rītā.

Tomēr ļoti daudzi palika bešā. Arī solītā ērtākā tirdzniecība internetā lika vilties. Uz rotējošo aplīti nācās raudzīties pat vairākas stundas, bet ja arī rinda beidzot pienāca, izrādījās, ka uz izvēlētajiem pasākumiem vairs tikt nevar.

Tikmēr sludinājumu portālā ss.lv parādījās pirmie sludinājumi, kur biļetes var nopirkt par vairāk nekā divkāršu uzcenojumu.

Uzdodoties par pircēju pārdevējam piezvanījām. Esot biļeti nopircis pats Operas kasēs par 55 eiro. Pārdošanas cena - 120 eiro.

Iespēju nopirkt biļetes sludinājumu portālos tagad meklē arī paši pirkt gribētāji. Uz Dziesmu un deju svētku centrālajiem pasākumiem iespēja oficiālajās tirdzniecības vietās biļetes bija izpirktas jau ap pulksten diviem pēcpusdienā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti