Dziesmu svētkiem piesakās vairāk nekā 1500 brīvprātīgo

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vairāk nekā pusotrs tūkstotis cilvēku izrādījuši interesi kļūt par dziesmu svētku brīvprātīgajiem, Latvijas Radio uzzināja no svētku rīkotājiem.

Pieteikties vēl var līdz 30.maijam, aizpildot tiešsaistes anketu un pēc tam dodoties uz klātienes pārrunām. Bet tiem potenciālajiem brīvprātīgajiem, kuri ir aizpildījuši pieteikumu, bet nav saņēmuši uzaicinājumu, jāsazinās ar rīkotājiem.

Kā Latvijas Radio pastāstīja brīvprātīgo koordinatore Baiba Livčāne, šogad svētkos vajadzēs vairāk palīgu nekā iepriekš, jo augusi ietilpība galvenajās svētku norises vietās: „Skatoties uz līdz šim saņemto pieteikuma anketu skaitu, ir sajūta, ka nepieciešamo brīvprātīgo skaitu varēsim nokomplektēt. Bet, ja kādam ir vēlme, vēl ir iespēja ielēkt šajā dziesmu svētku brīvprātīgo vilcienā.”

Viņa gan piebilst, ka par brīvprātīgo varēs kļūt tikai pēc klātienes intervijas.

“Nav tā, ka nāk tikai jaunieši. Ir diezgan daudz cilvēku jau ar dzīves un darba pieredzi, kuri piesakās. Ir daudz tādu, kuri ir paņēmuši atvaļinājumu dziesmu svētku laikā, lai būtu daļa no svētkiem un nebūtu skatītāji, bet būtu snieguši savu artavu šo svētku izveidē,” saka Livčāne.

KONTEKSTS:

26. Vispārējie latviešu Dziesmu un 16. Deju svētki Rīgu pieskandinās šovasar – no 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Tajos būs rekordliels dalībnieku skaits: vairāk nekā 18 000 dejotāju un 16 500 dziedātāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti