Ceļojums

Iepazināmies ar Jēkabpils valsts ģimnāzijas kori "Ritums"

Ceļojums

Iepazināmies ar Liepājas valsts 1. ģimnāzijas jaukto kori

Iepazināmies ar Krimūnu tautas nama bērnu deju kolektīvu „Bitītes"

#dziedundejo2021: Krimūnu pagasta kolektīva «Bitītes» dejotāji lielā skaitā apmeklējuši e-vides mēģinājumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

14. jūnijā Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 notikuma “Saulesvija” saules ripa pabija arī Dobeles novadā.  Šo dienu ar patīkamām sajūtām atceras Dobeles novada Kultūras un sporta pārvaldes Krimūnu tautas nama bērnu deju kolektīvs "Bitītes”. Kolektīva mājvieta ir pie Latvijas saulainākās pilsētas Dobeles – Dobeles novada Krimūnu pagasts. Pagasta tautas namā "Bitītes” aizvada jau 10. sezonu. Kolektīva mērķis – kopt un saglabāt latviešu tautas tradīcijas, apgūstot latviešu skatuviskās tautas dejas prasmi.

Dziesmu svētku ceļojums

Latvijas Radio 2 pēcpusdienas programmā „Ceļojums” dosimies „Dziesmu svētku ceļojumā”, lai iepazītos ar dziedošajiem, dejojošajiem un muzicējošajiem kolektīviem – Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem. Uzzināsim, kā e-vidē noritējusi gatavošanās lielajam notikumam, dalīsimies atkalsatikšanās priekā un kopā vēlreiz izdzīvosim citādo svētku norisi.

Bērnu kolektīvs “Bitīte” ar labiem rezultātiem vienmēr ir startējis repertuāra pārbaudes skatēs. 2015. gadā dejotāji piedalījās XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos, ar koncertiem uzstājušies tuvākos un tālākos Latvijas novados, kā arī viesojušies Slovākijā un Čehijā. Tālākais no ceļojumiem – starptautisks festivāls Gruzijā Batumi.

Kolektīva dalībnieki ir aktīvi bērni un jaunieši vecumā no 3 līdz 17 gadiem. Pavisam kopumā šobrīd kolektīvā ir 105 "bitītes".

Ar dejotājiem ikdienā strādā vadītājs Arvils Noviks, koncertmeistare Santa Sakne, vadītāja asistente Iveta Janševska, tāpat kolektīvu atbalsta Krimūnu Tautas nams un Dobeles novada Kultūras un sporta pārvalde.

Krimūnu pagasta deju kolektīva “Bitītes” vadītājs Arvils Noviks ir ļoti priecīgs un apmierināts, ka svētki šogad notiek, protams, gan neierastā formātā e-vidē. Bērni un jaunieši šim notikumam ir gatavojušies trīs gadus, tādēļ #dziedundejo2021 norises ir ļoti gaidītas. Kolektīvam “Bitītes” e-svētki ir pasākumiem bagāti svētki, jo viņi ir paspējuši piedalīties vairākos filmēšanas projektos, kas drīz vien būs redzami Latvijas Televīzijā.

“Jāsaka godīgi, ka caur "Zoom" platformu grūtāk bija mums, vadītājiem. Jo bērni jau bija noilgojušies viens pēc otra, un, lai arī tas būtu "Zoom" platformā, tomēr viņiem bija iespēja vienam otru ieraudzīt.

Pietrūka atgriezeniskās saites, tas dzīvais cilvēks priekšā darba procesā. Bet kopumā jāsaka, ka bērni bija ļoti atsaucīgi, – aptuveni 90% bērnu pieslēdzās šīm nodarbībām,” stāsta “Bitītes” vadītājs Arvils Noviks.

13 gadus vecais kolektīva “Bitīte” dejotājs Renārs atzīst, ka dejot e-vidē ir pavisam neierasti, bet tajā pašā laikā arī ļoti interesanti. Galvenais, ar ko nācies tikt galā, esot bijis lielais filmēšanas apjoms, jo nekad iepriekš paši tik daudz neesot ar to nodarbojušies. Tas šķitis gan kā piedzīvojums, gan arī kā izaicinājums. 

Savukārt Ketrīna, kas kolektīvā dejo jau no 2 gadu vecuma, uzskata, ka šis svētku variants nav tas sliktākais: 

“Es esmu piedalījusies XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos klātienē, kas notika 2015. gadā. Bet šī gada svētki ļoti atšķīrās, citādākas sajūtas. Nebija tik ļoti tā svētku sajūta, kad satiek kolektīvus no dažādām pilsētām. Bet tomēr bija iespēja satikt savējos!”

Dobeles novada Kultūras un sporta pārvaldes Krimūnu tautas nama bērnu deju kolektīvs "Bitītes" ļoti lepojas ar sava pagasta sakārtoto vidi un jauno estrādi. Kolektīvs īpaši iesaka apmeklēt Baskāju taku, Latvju zīmju aleju un labiekārtoto estrādes parku.

Dziesmu svētku ceļojums

Vairāk

KONTEKSTS:

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises #dziedundejo2021 notiek no 12. jūlija līdz oktobra beigām. Plānots, ka svētku kopējo programmu veido 15 dažādas norises kora dziedāšanā, vokālajā mūzikā, instrumentālajā mūzikā, dejā, vizuālajā un vizuāli plastiskajā mākslā, folklorā. Norises plānotas pašvaldībās, pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai, ārtelpās. Jebkurā svētku norisē dalībnieku skaits ir no 1 līdz tajā brīdī valstī atļautajam skaitam, nenotiek plaša pulcēšanās, nav plānoti centralizēti mēģinājumi un garš mēģinājumu process. Norises tiks iemūžinātas videoierakstos. Visi videomateriāli tiks nodoti Rakstniecības un mūzikas muzejam topošās Dziesmu un deju svētku ekspozīcijas vajadzībām kā spilgta 21. gadsimta liecība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti