Dienas ziņas

Strenčos gatavojas 18. plostnieku svētkiem

Dienas ziņas

Atklāj nežēlīgu slepkavību Rēzeknes novadā

Dziedātāji un dejotāji tiekas "Šēnbergas pavasarī"

Dziedātāji un dejotāji tiekas «Šēnbergas pavasarī»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vecumnieku novada Skaistkalnes pagastu 13.maijā pieskandināja simtiem dziedātāju un dejotāju, kuri piedalījās mazajos dziesmu un deju svētkos “Šēnbergas pavasaris”. Sadejošanās notiek jau divdesmit piekto gadu, bet svētku tradīcijas pirmsākumi meklējami pagājušā gadsimta divdesmitajos gados.

Pie Skaistkalnes tautas nama jau piestājuši pirmie autobusi, un mazie dejotāji no dažādiem Latvijas novadiem un arī no Lietuvas, spītējot vējam, aukstumam un lietus lāsēm, jau rīta pusē iemēģina deju soļus.

Vēlāk tiem pievienosies arī dziedātāji un teātra spēlētāji un vakarpusē mazie dziesmu un deju svētki ''Šēnbergas pavasaris'', kuru pirmsākumi meklējami 20. gadsimta sākumā, varēs sākties.

Skaistkalnes vidusskolas vēstures skolotājs Ingus Pavinkšnis stāsta, ka pirmskara Latvijā 20.-30. gados toreizējā Šēnbergā - vēlāk Skaistkalnē - skolas pārzinis Jānis Alfrēds Dūmiņš ar saviem domu biedriem organizēja skaistus bērnu svētkus.

Tolaik svētkus organizēja toreizējā Šēnbergas sešu klašu pamatskola, un tie notika ciemata centrā, tad bija ilgs pārtraukums, bet līdz ar neatkarības vēsmām tradīcija atkal atjaunojās. Un šogad ''Šēnbergas pavasaris'' norisinās jau 25. reizi. Šogad  lielākoties izskanēs skolēnu dziesmu un deju svētku repertuārs, un  daudziem kolektīviem tā būs laba iesildīšanās XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.

Mazie dziesmu un deju svētki ''Šēnbergas pavasaris'' Skaistkalnē ik gadu notiek maijā, un tajos piedalās ap 500 dalībnieku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti