Dikļos ieskandina Dziesmu svētkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vasarsvētku svētdienā Kocēnu novada Dikļu pagastā norisinās dažādi Dziesmu svētku ieskaņas pasākumi, informē Kocēnu novada domē.

Ziedu svētkos un floristu konkursā "Kad dziedāju, tad ziedēju” dalībnieki prezentē divus darbus - vienu, kas veidots kā mūzikas instruments, un otru - izveidotu kā ziedu ar iestrādātu vienu vai vairākām notīm. Pasākumā piedalās Kocēnu novada floristi un kolēģi no citām Latvijas pašvaldībām. Konkursa mērķis ir popularizēt Kocēnu novada Dikļu pagasta vārdu un atpazīstamības simbolu - Dziesmu svētku Promenādi, veicināt profesionālu floristu iesaistīšanos pasākumā, popularizēt un veicināt Kocēnu novada amatieru darbu, kā arī iepazīstināt floristus un svētku apmeklētājus ar jaunākajām tendencēm un tehnikām floristikā.

Dikļu baznīcā garīgās mūzikas koncertā piedalīsies Siguldas novada kultūras centra sieviešu koris “Teiksma” un Rīgas sieviešu koris “Sapnis”.

Vispārējo Dziesmu svētku ieskandināšana būs Neikenkalnā. Koncertā piedalīsies Valmieras Kultūras centra vīru koris “Imanta ”, Jaunais Rīgas vīru koris, Amatas novada vīru koris ”Cēsis”, Krimuldas Tautas nama vīru koris “Vecie draugi”, Valmieras Kultūras centra sieviešu koris ”Jumara”, Siguldas novada kultūras centra sieviešu koris “Teiksma” un Rīgas sieviešu koris “Sapnis”.

Sku gājiens vedīs uz Dziesmu svētku promenādi, kur būs Vasarsvētku koncerts un floristu konkursa dalībnieku apbalvošana. Svētku ietvaros visas dienas garumā Dziesmu svētku promenādē būs amatnieku darbu izstāde - tirdziņš, kā arī varēs iegādāties vietējo zemnieku gardumus un stādus dārzam.

2014. gadā apritēs 150. gadskārta kopš pirmajām dziesmu dienām Dikļos - Dziesmu svētku tradīcijas aizsākumiem, kad 1864. gadā Dikļu mācītājmuižas parkā (tagad Neikenkalnā) draudzes mācītājs un rakstnieks Juris Neikens noorganizēja pirmos kopā dziedāšanas svētkus, tādējādi liekot pamatus latviešu tradīcijai. 2008. gadā par godu šo svētku pirmsākumiem tika izveidota Dziesmu svētku promenāde - Dikļos tā ir viena no iecienītām atpūtas un kultūras pasākumu norises vietām.

Iezīmējot ceļu Dziedāšanas svētku 150. gadskārtai Dikļos, sadarbībā ar Dziesmu un deju svētku galveno režisoru Uģi Brikmani ieplānoti īpaši pasākumi šogad 21. un 22. jūnijā. Bet Dziedāšanas svētku 150. gadskārtas pasākums norisināsies 2014. gada 8. jūnijā Dikļos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti