Dienas notikumu apskats

Ātro kredītu devējiem pārmet nepienācīgu klientu pārbaudi, uzņēmumi pārmetumus noraida

Dienas notikumu apskats

Polijas premjers: Polijai ir tiesības veidot savu tieslietu sistēmu

Deju lieluzveduma «Māras zeme» mēģinājumos maz aizrādījumu un slavē dejotājus

Deju lieluzveduma «Māras zeme» mēģinājumos maz aizrādījumu un slavē dejotājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Gatavojoties Dziesmu un deju svētku deju lieluzvedumam “Māras zeme”, jau otro dienu notiek mēģinājumi Daugavas stadionā. Dejotāji cenšas rūpīgi izpildīt virsvadītāju norādījumus, un aizrādījumu nav nemaz tik daudz. Arī laika apstākļi dalībniekus apmierina, un svētku sajūta radusies arī jau darba procesā.  

Daugavas stadionā deju lieluzveduma mākslinieciskais vadītājs Jānis Purviņš no tā dēvētā komandtiltiņa tribīnēs, kā jau ierasts mēģinājumā, lielajam dejotāju pūlim dod norādījumus. Mēģinājums raiti rit uz priekšu, stadions pilns ar dažādu paaudžu un novadu dejotājiem, bet deju laukumā brīžiem jau mēģinājumā var saskatīt skaistos dejotāju veidotos rakstus. Lai gan virsvadītājs pasaka arī kādu stingrāku vārdu, viņš tomēr slavē dejotājus.

Jānis Purviņš: Par deju lieluzveduma mēģinājumiem
00:00 / 01:05
Lejuplādēt

“Man liekas, to svētku sajūtu var izjust tad, kad ir svētki, un pašiem dejotājiem tas ir koncerts. Dejotājiem svētki ir koncerts,” uzsvēra deju lieluzveduma mākslinieciskais vadītājs Jānis Purviņš.

Dejotāji Jānis un Rūta: Par mēģinājumiem un svētkiem
00:00 / 00:55
Lejuplādēt

Pašlaik norit ļoti nopietns darba process, lai saliktu kopā visus šos lielos rakstus, tāpēc tagad valda darba atmosfēra, tagad “mēs strādājam, mēs tā īsti par svētkiem nedomājam", atzina Purviņš.

Bet svētku sajūta un, protams, arī simtgades sajūta noteikti būs tajā mirklī, kad dejotāji būs saposušies tērpos, kad viss darbs būs padarīts un kad būs pats priekšnesums, piebilda Purviņš.

Viņš arī izteica lielu un sirsnīgu paldies dejotājiem un viņu vadītājiem, jo, lai arī dejotāju šoreiz ir par 3000 vairāk nekā iepriekšējos svētkos un “skaits ir liels un uzliek ļoti lielu atbildības sajūtu gan virsvadītājiem, gan pašiem dejotājiem, jāsaka, ka dejotāji ir sagatavojušies”.  

Deju virsvadītājs Jānis Ērglis savukārt stāstīja, ka ar repertuāru šoreiz deju uzveduma komanda centusies panākt arī valsts simtgades sajūtu. Ērglis pārliecināts, ka dejotāji spēs nodot patriotisma sajūtu arī skatītājiem jau koncertā.

Deju repertuārā iekļautas 28 dejas, kuras radījuši 20 horeogrāfi.  Deju lieluzvedumu "Māras zeme" skatītāji varēs vērot 6. un 7. jūlijā gan klātienē, gan tiešraidē LTV un “RePlay.lv”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti