Dziesmu un Deju svētki

Dziesmu un Deju svētki. Mazākumtautību kolektīvu koncerts "Pa saulei"

Dziesmu un Deju svētki

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki

Monopola viesis. Dejotājs Juris Brīvulis

Dejotājs Juris Brīvulis no Lielbritānijas beidzot piepildījis sapni - piedalīties deju svētkos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Uz deju mēģinājumiem cilvēki sanāk no malu malām. Tikai diezin vai kāds iedomājas, ka tā mala var būt pat cita valsts. Juris Brīvulis dejo Ropažu kolektīvā “Cielava”, bet strādā Lielbritānijā un par mērķi sev ir uzlicis apmeklēt vismaz trīs mēģinājumus mēnesī, tāpēc no Dērbijas Lielbritānijā uz Rīgu viņš lido trīs reizes mēnesī.

Juris rēķina, ka biļetēs jau iztērēti aptuveni 4000 eiro. Taču viņa skatījumā Dziesmu un deju svētkos viņš iegūs kaut vērtīgāku, nekā izdotā ceļa nauda.

"Man tas rada sirdsprieku, tās emocijas, ka skatītāji aplaudē, tas skudrupūznis, kad visi skrien un ir jādara. Man pirms pieciem gadiem nebija lemts piedalīties deju svētkos ar savu iepriekšējo kolektīvu, tāpēc izlēmu piepildīt sapni, uz kuru eju desmit gadus,” Latvijas Radio raidījumā "Monopols” atklāj Juris Brīvulis.

Taču sapnis par dejošanu svētkos nav nācis viegli. Pirms iepriekšējiem svētkiem viņam bijušas veselības problēmas, un arī šogad Brīvulis gandrīz nav ticis uz svētkiem.

"2. aprīlī mums bija skate, bet 20. martā es sabendēju kāju. Aizbraucu mēģināt dejot skati un vēl vairāk to sabendēju. Tad tiešām biju gatavs visam mest ar roku, pateikt, laikam lāsts,” atklāj Brīvulis.

Saņemties viņu pamudinājusi vecāmāte.

"Aizbraucot pie vecāsmātes, viņa teica, mazdēliņ, man tā patīk, kā tu dejo, vismaz divas dejas nodejo, ej gājienā. Ja vecāmāte tā pateica, kur ta’ liksies,” atceras Brīvulis.

Anglijā Brīvulis dzīvo un strādā jau četrus gadus. Arī pilsētā, kur viņš dzīvo un strādā, ir deju kolektīvs, kurā dejojis, bet šis kolektīvs nepretendēja uz dalību Deju svētkos.

"Es nolēmu, ka es to dabūšu gatavu. Meklēju, kur dejot,” atklāj Brīvulis.

Lai savu sapni par piedalīšanos Deju svētkos Brīvulis realizētu, viņam palīdzējuši draugi ar atbalstu un arī priekšnieks Anglijā uzņēmumā, kurā strādā, jo regulāri laiž viņu trīs stundas ātrāk no darba, lai Brīvulis paspētu atlidot uz mēģinājumu.

Brīvulis dejos koncertā "Māras zeme”, un lielākās emocijas viņš cer piedzīvot 7. jūlijā Daugavas stadionā. Pašlaik vēl ir darbs. Kad būs pabeigts, varēs priecāties.

Brīvulis atklāj, ka pēc svētkiem dejošanu nedaudz noliks malā, bet pēc pieciem gadiem atkal lidos uz mēģinājumiem, jo atkal grib piedzīvot to procesu ar gatavošanos, skatēm, gājienu un lielajiem koncertiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti