Dejotāji – seniori: Mēs neesam tekalētāji un tipinātāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Dziesmu svētki ir visu paaudžu svētki, un šodien tajos īpašā uzmanības centrā būs dziedātāji un dejotāji no senioru kolektīviem. Viņi vienkopus pulcēsies koncertā „Zem treju loku varavīkšņu tilta”, kas notiks Ķīpsalas hallē.

Dalībnieku vidū būs arī Inta Burka un Aivars Kokins, kuri kopā ir gan dzīvē, gan dejā - viņi pārstāv Ķekavas pagasta senioru deju grupu „Sidrabaine. „Rūpes ir atstātas kaut kur tālāk un šī ir cita dimensija - garīgā dimensija, kurā mēs esam visi kopā, visi vienoti,” saka Inta. „Kaut arī ir liela slodze, mēs jūtamies ļoti labi,” – piebalso Aivars.

Redzot viņu jauneklīgumu, grūti viņus saistīt ar senioru grupu. „Varbūt seniori asociējas ar kaut ko lēnu un mierīgu, bet tas nebūt tā nav. Mūsu repertuārs ir veidots, sākot no lēnajām un majestātiskajām dejām līdz jestrām raksturdejām,” norāda Inta. „Nav jāpieņem, ka seniori ir tikai tādi tekalētāji un tipinātāji, mēs dejojam arī daudzas dejas, kas veidotas vidējai paaudzei, un ar to ļoti labi tiekam galā,” papildina Aivars.

Aivaram šie ir piektie, bet Intai - trešie svētki, kuros viņi piedalās, bet senioru sastāvā viņi ir pirmo reizi, iepriekš dejojuši vidējās paaudzes deju kolektīvā „Baloži”:

Inta un Aivars ir uzņēmēji, un deja viņiem ir gan atslodze no darbam, gan skaists kopā būšanas prieks vienam ar otru un citiem dejotājiem. „Dziesmu svētki - tas ir kā putukrējums uz tortes. Bet pamatā jau ir regulārs ikdienas darbs. Mēs nesēžam pie televizora, bet divreiz nedēļā ejam uz mēģinājumiem un kārtīgi izvingrinām savu ķermeni un garu,” savu darbošanos izklāsta Inta.

Pāra vitalitāti raksturo arī garšīgie smiekli, kad kāda dejotāja, domādama, ka esam svētku organizatori, prasa mums atļauju paņemt ūdens pudeli, Inta uzreiz iejūtas lomā, - un nekavējoties atļauja tiek dota.

„Viņi prot svinēt dzīvi” - tā Intu un Aivaru raksturo senioru deju kolektīva „Sidabaine” vadītāja Aija Āre. „Jānis un Inta ienāca ar ļoti lielu pozitīvismu. Kad viņi iet uz skatuves, viņi ir smaidīgi un priecīgi, viņi dzirkstī, jo ļoti mīl to, ko dara,” saka Aija Āre.

Ar senioru deju kolektīvu „Sidrabaine” Aija Āre strādā gandrīz jau 30 gadu, kolektīvs piedalīsies arī piektdienas vakara koncertā Ķīpsalas hallē, Aija uzņēmusies šī koncerta māksliniecisko vadību.

Senioru koru un deju kolektīvu koncertā Ķīpsalas hallē piedalīsies 36 labākie Latvijas senioru deju kolektīvi un 42 senioru kori - kopā 1300 dalībnieku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti