Rīta Panorāma

Dejotāji gatavojas deju lieluzvedumam "Māras zeme

Rīta Panorāma

Bērnu vokālo ansambļu muzikālais uzvedums "Vilkam tāda dvēselīt"

Mazākumtautību kolektīvu koncerts "Pa saulei"

Dažādas mentalitātes, viens koncerts: dejotāji gatavojas koncertam «Pa saulei»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kopā ar piecpadsmit dažādu tautību kolektīviem arī latviešu folkloras grupa “Rakstu raksti” gatavojas koncertam “Pa saulei”, kas 3.jūlija vakarā notiks Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.

Grupai “Rakstu raksti” mēģinājumu laiks aizritējis, studējot citu tautu mūziku. Mūziķe Ilze Grunte pat mācījusies spēlēt balalaiku. “Man tieši patīk, ka veidojas kaut kāda jauna sajūta. Jo, piemēram, krievu tautasdziesmā es nedaudz spēlēšu arfu,” viņa pastāstīja.

Arī “Rakstu raksti” mūziķis Kārlis Auzāns dalījās savos iespaidos: “Vienas dienas laikā gandrīz 100 cilvēki izgāja cauri mūsu mēģinājumu telpai, un katrs ar savu specifisko mentalitāti. Varēja izjust, kā atšķiras kazaks no līva un vācietis no bulgāra.”

Dejotāji no krievu ansambļa “Zadorinka” seno krievu deju “Es pa pļavu” atraduši pie folkloras pētniekiem Krievijā.

Dejotāji Jurijs Matvejevs un  Anastasija Čerpiņekova uzskata, ka šajā dejā ir ļoti izteikta muzikālā un emocionālā attiecība. Turklāt to var dejot tikai pieaugušie, tie, kas izprot, kas ir mīlestība.

Mazākumtautību kolektīvu koncertu “Pa saulei” veidojis režisors Juris Jonelis, un viņam nācies izzināt 15 dažādu tautību, piemēram, krievu, baltkrievu, ukraiņu, lietuviešu, ebreju un pat jakutu kultūru un apvienot 400 dalībnieki.

 “Neparastākais ir tas, ka viena kolektīva ietvaros ieraugu veselu ģimeni, kur katram ir savas asinis. Vienam ir kazaku, citam krievu, citam – latviešu. Kad visi kopā izpilda latviešu tautasdziesmu, es nemaz nevaru mierīgi nosēdēt zālē,” atzina režisors.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti