Kultūras ziņas

Mūsdienu latviešu literatūra nevaid gausi!

Kultūras ziņas

Koru vadītāji iepazīst renovēto estrādi

Dejotāji iepazīst stadiona "Daugava" pārmaiņas

Daugavas stadionā notiek deju lieluzveduma «Māras zeme» scenogrāfijas uzbūve

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ceturtdien, 28.jūnijā, Daugavas stadionā pulcējas visu Dziesmu un deju svētku deju kolektīvu vadītāji, lai iepazītos ar atjaunoto stadionu un lieluzveduma “Māras zeme” pasākuma norisi, kā arī ar svarīgiem organizatoriskiem jautājumiem.

Koncerta programma:

Daugavas stadionā vairāk nekā 18 000 visu paaudžu dejotāju izdejos mūsu tautas vēstures nozīmīgākos brīžus no pirmsākumiem līdz šodienai, no baltu cilšu sanākšanas Daugavas krastos un laika, kad pirmoreiz minēts sarkanbaltsarkanais karogs, līdz Latvijas Republikas simtgades svinībām.

Caur laukumā izveidoto ornamentu, mūziku, enerģiju, ritmu un krāsu četros nosacīti izveidotos tautas vēstures posmos tiks iezīmēta tautas dejas un dziesmas ciešā saikne ar cilvēka mūža ritumu un viņa laiku, bet katras daļas centrā īpašā aranžējumā būs sadzirdami arī Dziesmu svētku repertuāra motīvi.

Deju lieluzveduma ģenerālmēģinājums notiks 5.jūlijā, koncerti - 6. un 7. jūlijā plkst.22.00. Koncerts būs skatāms LTV1 kanālā 7.jūlijā plkst.22.00, kā arī publiskajās skatīšanās vietās Rīgā un visā Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti