Dienas ziņas

Izstāde Kuldīgā "māksla muzeja krājumos"

Dienas ziņas

Rīgā pulcējas Latvijas goda konsuli

Daudzbērnu ģimenēm svētkos bezmaksas transports

Daudzbērnu ģimenes uz svētkiem starppilsētu transportā varēs braukt par brīvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

No 5.jūlija līdz 9.jūlijam daudzbērnu ģimenes locekļi varēs izmantot par brīvu sabiedrisko transportu reģionālās nozīmes maršrutos, otrdien, 3.jūlijā, nolēma valdība.

Atlaidi reģionālajos autobusos un vilcienos var saņemt, uzrādot Latvijas Goda ģimenes apliecību "3+ Ģimenes karte" un personu apliecinošu dokumentu. Bērni līdz 15 gadu vecumam personu apliecinoša dokumenta vietā kopā ar Latvijas Goda ģimenes apliecību "3+ Ģimenes karte" var uzrādīt skolēnu apliecību, portālu LSM informēja Vides aizsardzības un  reģionālās attīstības ministrija.

Ikdienā daudzbērnu ģimenes, braucot reģionālajā sabiedriskajā transportā, ir tiesīgas saņemt atlaidi 25% apmērā no vienas biļetes cenas un 20% apmērā no abonementa biļetes cenas. Tomēr valdība lēma, ka XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku norises laikā daudzbērnu ģimenes locekļi varēs izmantot braukšanas maksas atvieglojumus 100% apmērā, braucot visos 1060 reģionālajos autobusu maršrutos un 11 vilcienu maršrutos, informēja Autotransporta direkcija.

Biļeti ar atlaidi 100% apmērā var iegādāties autoostu vai staciju biļešu kasēs, pie autobusa vadītāja vai vilciena konduktora, kā arī internetā. “3+ Ģimenes” kartei un personu apliecinošam dokumentam vai skolēnu apliecībai jābūt līdzi ne tikai biļetes iegādes brīdī, bet arī visa brauciena laikā, atgādina direkcija.

“Ja ir viens no daudzbērnu ģimenes, viņš var atsevišķi braukt, un var braukt visa ģimene kopā. Kas ir būtiski, lai cilvēki neapjuktu - šī atlaide ir valsts organizētājā sabiedriskā transporta tīklā, tas nozīmē – ārpus republikas nozīmes pilsētām.  Lielās pilsētās plisētas pašas organizē savi atlaižu politiku. Bet visur, gan autobusos, gan vilcienos, kur ir valsts kā pasūtītājs, transports būs bez maksas,” skaidroja Autotransporta direkcijas vadītājs Kristiāns Godiņš.

Bezmaksas braucienu nodrošināšana svētkos iespējama tāpēc, ka pāri palikusi nauda, kas domāta daudzbērnu ģimenes locekļu pārvadāšanai ikdienā, kad ir 25% atlaide. Pērn šīs atlaides kompensēšanai valsts bija atvēlējusi 1,7 miljonus eiro, bet izlietoti tikai 70 000. Un prognozes liecina, ka arī šogad lētāku braucienu pieprasījums ir daudz mazāks, nekā šim mērķim atvēlētā summa.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti