Dalībnieki un skatītāji: Svētki ir izdevušies; šī bija nedēļa ideālajā Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Tikko aizvadītie Dziesmu un deju svētki ir izdevušies, un šo nedēļu var vērtēt kā laiku ideālajā Latvijā, intervijās un sarunās LTV raidījumā “Rīta Panorāma”, kā arī ar Latvijas Radio pirmdienas, 9. jūlija, rītā sacīja svētku dalībnieki un skatītāji.

Dalībnieki par svētkiem vēl mēģinājumu laikā
00:00 / 01:04
Lejuplādēt
To, ka svētki ir izdevušies atzina visi aptaujātie. Viņu vidū arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis un kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība), kura bija arī koristu vidū.

Diriģenti par Dziesmu svētkiem mēģinājumu laikā
00:00 / 00:59
Lejuplādēt
Savukārt dejotāja Paula Pērkone no deju kopas “Daiļrade” uzsvēra, ka šie ir bijuši svētki visiem Latvijas iedzīvotājiem. Viņa atminējās, ka kādā brīdī kopas vadītāja, sapulcējot visus dejotājus, sacījusi, ka “šī bija nedēļa ideālajā Latvijā”. Arī dejotājs Kristaps Pelēkais atzina, ka darbs pirms svētkiem nav bijis viegls, taču augļi ir saldi. Viņaprāt, arī no organizatoriskā viedokļa viss bija kārtībā – tikai ēdināšanas zonā sākumā bijušas garas rindas.

Arī dziedātāja Ieva Raboviča no lībiešu kora “Loja” sacīja, ka viņai šis ir bijis emocionāls laiks. It sevišķi tāds ir bijis brīdis, kad dziesma “Pūt, vējiņi!” izpildīta lībiešu valodā.

Iedzīvotāji par Dziesmu svētkiem
00:00 / 02:28
Lejuplādēt
Arī skatītāji atzina, ka noslēguma koncerts bija saviļņojošs. Kā sacīja klausītāji, bija vēlme doties uz skatuvi, ņemt rokās notis un dziedāt līdzi.

Arī Kanādas armijas orķestra dalībniece Natālija Lernere, kuras dzimtas saknes iestiepjas Latvijā, norādīja, ka “mēs gavilējām kopā ar jums no  visas sirds”. Kopumā viņa pieredzēto vērtē kā unikālu pieredzi, par kuru stāstīs kolēģiem Kanādā.

Savukārt rīkotāji jau naktī uz pirmdienu apliecināja, ka šie ir bijuši vieni no mierīgākajiem svētkiem, kādi jelkad ir bijuši.

KONTEKSTS:

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu XVI Deju svētki noslēdzās agrā pirmdienas, 9. jūlija, rītā ar koncertu "Zvaigžņu ceļā" Mežaparkā. Noslēguma koncertā tā dalībnieku un skatītāju kopskaits bija visu laiku lielākais, kāds jebkad ir pieredzēts šajos svētkos. Gan dalībnieku, gan skatītāju un amatpersonas par svētkiem ir teikušas atzinīgus vārdus. Nākamie Dziesmu un deju svētki būs pēc pieciem gadiem, kad tiks atzīmēta šīs tradīcijas 150. jubileja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti