Rīta Panorāma

Intervija ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču

Rīta Panorāma

Deja "Dejotprieks"

Deju ansamblis "Daiļrade" svētku noskaņā

«Daiļrades» vadītāja: Dejotājiem vissvarīgākā ir pašdisciplīna

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra "Mazā ģilde" deju ansamblis "Daiļrade" ir šobrīd labākais deju kolektīvs Latvijā. Dejotāji un vadītāja atzīst – lai sekmīgi piedalītos XXVI Dziesmu un XVI Deju svētku deju lieluzvedumā “Māras zeme”, svarīgākais ir pašdisciplīna.

“Daiļrades” dejotāji Lāsma Brenča un Aleksis Jarockis atklāja, ka jūnijā saņemto Lielo balvu uzskata par ārkārtīgi nozīmīgu panākumu, jo deju priekšnesumus vērtējuši starptautiski atzīti un atpazīstami eksperti. Tomēr abi dejotāji uzsvēra, ka punktu pārsvars nemaz neesot bijis tik liels un ka Latvijā ir daudz izcilu deju kolektīvu.

Gatavojoties Dziesmu un deju svētkos gaidāmajam deju lieluzvedumam “Māras zeme”, kolektīva “Daiļrade” vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne uzsver – strādājot ar dejotājiem, paveras it kā cita pasaule, jo reti kur citur iespējams redzēt tādu organizāciju un pašdisciplīnu. Viņa akcentēja, ka, dejojot lieluzvedumā, ir ārkārtīgi svarīgi izstāstīt, parādīt dejas būtību, jo šoreiz tās nav atsevišķas daļas, bet gan liels stāsts.

Savukārt Lāsma Brenča atzina, ka deja, ar kuru noslēdzās koncerts “Vēl 100 gadu dejai” – “Aiz ezera augsti kalni” – esot viņas vismīļākā deja, kuras laikā nereti ir grūti novaldīt emocijas. Šīs dejas moto esot “No mirkļa līdz mūžībai”, un, kā pastāstīja Aleksis Jarockis, tieši dejojot Dziesmu svētkos, ir iespējams aptvert šī moto jēgu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti