Dace Melbārde: Mūsu valsts skaistākie svētki ir klāt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Mūsu valsts skaistākie svētki ir klāt – XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem veltītajā preses konferencē paziņoja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) direktore Dace Melbārde.

„Mūsu valsts skaistākie svētki ir klāt, un nu jau desmito gadu tie ir arī visas pasaules svētki, jo 7.novembrī apritēs desmit gadi kopš Dziesmusvētki ir pasludināti par cilvēces mutvārdu nemateriālās kultūras mantojuma meistardarbu,” norādīja Melbārde.

Kopumā XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki šogad piedāvā 62 pasākumus. 21 no tiem ir par maksu un 41 ir bezmaksas pasākumi, kas ir brīvi pieejami cilvēkiem, taču, kā norāda Melbārde, ar vienu būtisku piebildi – jāseko līdzi, kāda ir katras norises vietas kapacitāte.

„Ja tas ir, piemēram, Dailes teātris, tad vietas kapacitāte ir ierobežota, un ja cilvēks ir atnācis brīdī, kad cilvēku skaits sasniedzis maksimumu, var gadīties, ka viņš netiks iekšā,” skaidro Melbārde. „Mēs aicinām cilvēkus noteikti nākt laicīgi un neatstāt ierašanos vietās, kur mēs varam uzņemt ierobežotu cilvēku skaitu, līdz pēdējam brīdim.”

Kopumā svētku organizatori ir pārdevuši 78 200 biļešu, taču joprojām tirdzniecībā pieejamas biļetes uz sešiem pasākumiem.

Aicinām cilvēkus, kuri vēl to nav pamanījuši, ka biļetes vēl iespējams nopirkt,” uzsver Melbārde, aicinot izmantot izdevību arī kopā ar ģimenēm piedalīties gan pasākumos, gan atpūtas programmā, kas piemērota dažādām gaumēm un interesēm.

Tāpat LNKC vadītāja atklāj, ka jaunākais svētku dalībnieks šogad ir sešus mēnešus vecs, bet vecākais – 100 gadu vecais Roberts Zuika šodien ierodas Rīgā.

„Jaunākais dalībnieks ir sešus mēnešus vecs. Tā ir maza meitenīte Elīna, kas kopā ar savu mammu piedalās tautas tērpu skatē, savukārt vecākais dalībnieks šodien ielido „Rīgas” lidostā. Tas mums ir liels notikums,” pastāstīja Melbārde. "Šodien mēs sagaidām goda diriģentu Robertu Zuiku."

Kā būtisku faktu Melbārde minēja vienošanos ar BTA par visu nepilngadīgo svētku dalībnieku, visu virsdiriģentu un virsvadītāju apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem. Svētkos darbosies ap 400 brīvprātīgo.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti