Dziesmusvētku ziņas

Sāks tirgot biļetes uz Dziesmu un deju svētkiem

Dziesmusvētku ziņas

"Lai top!" Eva Ikstena-Strapcāne

Ažiotāža ap Dziesmu un deju svētku biļetēm

Biļetes uz galvenajiem Dziesmu svētku koncertiem izpērk pāris stundās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Sestdien sākās biļešu pārdošana uz vasarā gaidāmajiem Dziesmu un deju svētkiem. Cilvēku interese par šīs vasaras lielāko kultūras pasākumu ir iespaidīga - pirmie biļešu tīkotāji rindās sākuši stāvēt jau naktī, un uz galvenajiem svētku koncertiem biļetes jau bija izpārdotas divu stundu laikā. Kopumā pirmajās piecās stundās nopirkti 60% biļešu, un organizatori lēš, ka pieprasījums teju simtkārt pārsniedzis piedāvājumu.

Pusvienpadsmitos no rīta pie Nacionālā teātra Rīgā piesaulītē rindā stāv apmēram 60 cilvēku, kas ir mazāk nekā citās centra kasēs - pie Operas un Dailes teātra jau stāvētāju skaits krietni pārsniedz simtu. Daži atnākuši ar segām, krēsliem un termosiem un rindā stāv jau vairākas stundas. Noskaņojums ir priecīgs - daudzi jau paguvuši viens ar otru iepazīties, apspriežas, uz kuriem koncertiem pirkt biļetes un pa telefonu pieņem pasūtījumus no radiem un draugiem.

Pirmā rindā ir Benita - viņa biezā kažokā un ar divām šallēm sēž saliekamajā krēslā tieši pie teātra durvīm: „Es šeit atrodos no pulksten trijiem naktī. Man iebrauc abas meitas ar vīriem un mazmeitām, man biļetes noteikti vajag. Pirkšu visas astoņas biļetes gan uz Dziesmu, gan Deju svētkiem.”

Rindā stāvošie lielākoties grib tikt pie biļetēm uz Dziesmu svētku noslēguma koncertu Mežaparkā un deju lielkoncertiem. Apņēmušies pirkt maksimāli atļautās astoņas biļetes uz katru pasākumu. Juris un Arturs rindā stāv no astoņiem rītā un izveidojuši gaidītāju sarakstu: „Jā, te bija „bardaks”, nezināja, kurš kuram stāv priekšā, kurš aizgājis pēc tējas, pēc kafijas, uztaisījām te kārtību, aizmugurējie gan dusmojas, laikam nervozē, ka nedabūs biļetes.”

Bez piecām vienpadsmit - Nacionālā teātra durvis veras vaļā. Biļešu pārdošana gan sākas ar aizķeršanos, jo datorsistēma īsti negrib strādāt. Acīmredzot pārāk liels pieprasījums, spriež rindā stāvošie. Tomēr pēc dažām minūtēm pirmie laimīgie jau atstāj teātri ar biļetēm rokās.

Diemžēl bez tehniskām problēmām neiztiek arī šogad - pirmajās stundās biļešu iegāde daudzviet bijusi apgrūtināta un rezervācijas telefona līnija - pārkarsusi.

Lai gan ar astoņu biļešu limitu organizatori mēģinājuši ierobežot spekulantu aktivitātes, jau pāris stundu pēc biļešu tirdzniecības sākuma pirmās biļetes parādās arī internetā: „Jūs pārdodat biļetes? – Jā, mums divas liekas. – Par cik? – 60 lati par divām biļetēm. – Tās ir oriģinālā par 30, tās dārgākās? – Nē, oriģinālā bija lētākas – 12 lati gabalā.”

Dziesmu svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva silti iesaka neiegādāties biļetes interneta sludinājumos, jo tās var būt viltotas: „Biļetes no rokas rokā - pastāv varbūtība, ka jūs varat iegādāties viltotas biļetes. Mēs aicinām iedzīvotājus būt uzmanīgiem. Bet vienlaicīgi esam ļoti gandarīti par cilvēku milzīgo interesi par Dziesmu un deju svētku pasākumiem.

Šobrīd var iegādāties biļetes uz ģenerālmēģinājumiem gan deju lieluzvedumam, gan noslēguma koncertam, uz vērienīgu vokāli simfoniskās mūzikas koncertu, kas notiks „Arēnā Rīga", uz kokļu mūzikas, uz pūtēju orķestru koncertu, uz garīgās mūzikas koncertu.”

Iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes tirdzniecībā tiks nodotas 1.maijā.

Svētku nedēļā no 30.jūnija līdz 7.jūlijam notiks 62 pasākumi, no kuriem lielākā daļa būs bez maksas. Lielākos koncertus pārraidīs arī televīzijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti