Baleta koncertā Jūrmalā reta iespēja redzēt Noimaijera un Kranko horeogrāfijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Dzintaru koncertzālē svētdienas, 6.augusta, vakarā notiks koncerts „Baleta zvaigznes Jūrmalā”, kas jau 18. gadu vienkop pulcē klasiskās dejas talantus no dažādām pasaules valstīm.

Šogad koncertā uzstāsies baletdejotāji no Spānijas, Kanādas, Armēnijas un Kazahstānas, kuri plūkuši laurus starptautiskos baleta konkursos. Uz skatuves kāps arī Latvijas Nacionālā baleta solisti, kas izdejos gan pašmāju horeogrāfu jaunākos darbus, gan baleta klasiku.

Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis
00:00 / 00:50
Lejuplādēt
Koncerta veidotājs, Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis programmā īpaši izceļ pasaulslaveno horeogrāfu Džona Noimaijera un Džona Kranko darbus, kas Latvijā ir reti skatāmi: „Pirmoreiz Latvijā dejos fragmentu no Džona Noimaijera baleta „Otello” un fragmentu no Džona Kranko „Oņegina”. Tie ir pasaules dārgākie horeogrāfi. Diemžēl Džona Kranko jau sen vairs nav mūsu vidū, viņš uzskatāms par 20.gadsimta klasiku. Bet Noimaijers arī šajā gadsimtā turpina radīt un dara to ļoti interesanti. Dejos brīnišķīgi dejotāji, vadošais pāris no Štutgartes baleta, kas ir viens no pasaules labākajiem baletiem.

(..) Es domāju, ka rādītājs ir jau tas, ka visos pasaules lielākajos baletos iet šo abu horeogrāfu baleti. Diemžēl mums nav tik daudz naudas, un mēs to pagaidām nevaram atļauties, bet vismaz Jūrmalā mēs fragmentus no šiem baletiem redzēsim.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti