Atkal veidojas garas rindas pēc Dziesmu svētku biļetēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Trešdien pārdošanā nonākušas visas iepriekš rezervētās un neizpirktās biļetes uz Dzeismu un deju svētku koncertiem, kā arī 16 tūkstoši biļešu uz noslēguma koncerta otro ģenerālmēģinājumu. Līdzīgi kā pirmajā biļešu tirdzniecības reizē pirms mēneša, arī šodien pie biļešu kasēm veidojās pamatīgas rindas un apņēmīgākie vietas bija ieņēmuši jau iepriekšējā vakarā.

Pēc svētku rīkotāju datiem, pirmās stundas laikā šorīt tika pārdotas visas pieejamās biļetes uz Noslēguma koncertu, Noslēguma koncerta vakara ģenerālmēģinājumu un deju lielkoncertiem. Nopirkta arī ceturtā daļa biļešu uz rīta ģenerālmēģinājumu, kas agrāk nekad nav bijis publisks.

Biļetes joprojām var dabūt vēl arī uz virkni citu koncertu, bet uz deju lieluzvedumiem un Mežaparka koncertu papildus biļešu vairs nebūs. Pārdotas gan visas iepriekš rezervētās biļetes, gan apmēram 500 ielūgumu, no kuriem viesi dažādu iemeslu dēļ bija atteikušies.

Rindā kopš vakara

Kā novēroja Latvijas Radio, pie vairākām kasēm Rīgas centrā bija garas rindas. Pie Latvijas Nacionālās operas kasēm pusstundu pirms biļešu tirdzniecības sākšanas stāvēja ap 50 cilvēku, kā arī cilvēki nepārtraukti nāca klāt.

Rindā bija ieviests saraksts, kurš aiz kura stāv, un par lielo rindu neviens īpaši nebrīnījās. Cilvēki stāstīja, ka, redzot rindas pēc biļetēm pirms mēneša, esot gaidījuši pat lielāku pūli. Lielākā daļa cilvēku bija sākuši stāvēt agri no rīta un atmosfēra bija sirsnīga – kādu brīdi gaidītājus pat esot izklaidējis akordeonists.

Vieni no pirmajiem rindā bija trīs puiši, kas naktī apbraukājuši pusi Rīgas. Viņi stāstīja, ka pie vismaz piecām kasēm nakts vidū jau stāvējuši cilvēki. Puiši nolēmuši palikt pie operas un sastādīt kompāniju kādai vecākai kundzei, kas rindu bija ieņēmusi jau vakar vakarā.

Lidijas kundze pie Operas kasēm bija gaidījusi jau 12 stundas. „Man šīs biļetes vajag vairāk kā ēst! Man brauc ciemiņi un vajag viņiem parādīt, ko mēs protam. Man jau nav mašīnas, ar ko atbraukt, jābrauc ar sabiedrisko, lai laikus tiktu. Un tā nu es atnācu, maizītes, tēja līdzi, krēsliņš līdzi. Nenosalu,” stāsta kundze.

Pie kārotām biļetēm netiek

Pie Kongresu nama rinda bija mazāka – ap 30 cilvēku. Apmēram tikpat daudz cilvēku bija pie Lielās Ģildes.

Gunāru no plkst.6 no rīta bija stāvējis pie Kongresu nama. Savukārt Lidija ar krēslu un termosu jau kopš iepriekšējā vakara dežurēja pie Operas kasēm. Viņa apgalvoja, ka nakts esot bijusi silta un nosalusi neesot.

Kopumā trešdien pārdošanā laida 27 563 biļetes, bet lielākā daļa no tām ir uz otro ģenerālmēģinājumu 6.jūlija rītā, kas agrāk nekad nav bijis publisks. Visi, protams, cerēja tikt vēl pie nelielā skaitā palikušajām Noslēguma koncerta biļetēm – to bija apmēram 800, bet diemžēl lielākā daļa palika bešā.

Anita stāvējusi pirmā rindā pie Lielās ģildes, tomēr pašu koncertu nevienu biļeti tā arī nedabūj. „Dabūjām tikai uz ģenerālmēģinājumu. Visi gribējām uz Noslēguma koncertu, sākumā atvērās un bija vietas, bet momentā [izbeidzās], kasierīte neko nevarēja izdarīt. Bija cerēts uz kaut ko labāku,” stāsta sieviete.

Gan Anita, gan vairāki citi rindā stāvošie atzina, ka liek cerības uz lielāku dziesmu svētku estrādi, jo pieprasījums pēc biļetēm tiešām ir milzīgs.

Vajag vairāk vietu

Nacionālā kultūras centra vadītāja Dace Melbārde stāsta, ka izvērtējot šā gada biļešu tirdzniecības politiku, galvenais secinājums ir viens - vajag vairāk vietas gan Mežaparka estrādē, gan Daugavas stadionā. „Mēs, protams, varam mainīt biļešu tirdzniecības politiku, piemēram, ieviest izlozi, kas ir viena no pasaulē iespējamām praksēm. Bet tas nemainīs apmierināto vai neapmierināto skaitu, jo no tā nemainīsies pieejamo vietu skaits. Mūsuprāt, galvenais risinājums ir kultūras infrastruktūras sakārtošana. Priecājamies, ka šī lielā ažiotāža ilgtermiņā varbūt radīs labus rezultātus. Uz to mēs ļoti ceram,” norādīja Melbārde.

Dziesmu svētku biļešu veiksmes un neveiksmes plašāk izvērtēs jau nākamo svētku gatavošanai veltītā konferencē šā gada rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti