Ārzemju latviešu kori uzstājas Beļģijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku gaidās Nīderlandes, Beļģijas un Luksemburgas latviešu kori ar diviem koncertiem uzstājas Beļģijā. Sestdien kopkoncerts gaidāms galvaspilsētā Briselē, Svētās Annas baznīcā, bet svētdien – Lježā, Svētā Paula katedrālē.

Dziedātāji atzīst, ka koncerti ir iešūpošanās pirms vasarā gaidāmā lielā notikuma Rīgā, un šobrīd vēl steidz sagādāt tērpus un visu nepieciešamo Dziesmu svētku dienām.

"Labs moments ieskaņot dziesmu svētku sajūtu un izveidot brīnišķīgu atmosfēru. Daļai ir jau tērpu, citai nav. Tās dziesmas mēs ļoti cenšamies gatavot. Mums bija diriģenti atbraukuši no Latvijas, bija sadziedāšanās," stāsta Briseles latviešu kora dziedātāja Ilze Zilgalve.

15. jūnijā ārzemju latviešu kori vēl sadziedāsimies Luksemburgā. "Tas vienmēr rada Dziesmu svētku atmosfēru, prieku. Svētki būs tautiski, emocionāli," atzīst dziedātāja.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki notiks no 2013. gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētkiem gatavojas 40 000 dalībnieku - kolektīvi no Latvijas (vairāk nekā 1600, tostarp 100 mazākumtautību kolektīvi un individuālie izpildītāji skatēs), latviešu diasporas (57) un ārvalstīm (28).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti