Ar lielkoncertu Mežaparkā noslēgsies Ziemeļvalstu dziesmu svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar lielkoncertu Mežaparka estrādē šovakar noslēgsies astotie Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētki. Koncerts reizē noslēgs arī Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmu.

Koncertā uzstāsies vairāk nekā 50 kori no Dānijas, Somijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Islandes, Lietuvas un Igaunijas, kā arī 250 kori no Latvijas. Koncertā skanēs gan visu dalībvalstu izraudzītās dziesmas, gan fragmenti no austriešu komponista Karla Orfa populārās kantātes "Carmina Burana", kas ar vairāk nekā sešiem tūkstošiem koristu solās būt daudzbalsīgākais šī skaņdarba izpildījums pasaulē.

Kas vēl gaidāms programmā, stāsta svētku mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags: "Jaunums būs kāda dziesma no katras valsts, kas līdz šim [svētkos] nav skanējusi. Programmā būtībā ir trīs daļas: pirmā ir šīs jaunās dziesmas, un visu ieskandēs mūsu "Cosmos" - grupa, kas sen jau vairs kopā nedzied, bet mums ir izdevies viņus pierunāt satikties viņu pašu priekšnesumā "Vindo", ko viņi uz lielās skatuves izpildīs kopā ar kopkori."

"Tad sekos spilgts deju notikums, kas arī ir daļa no mūsu tradīcijas un ko mēs gribam, lai ciemiņi redz. Tad sekos dziesmas, kas katru gadu kādos svētkos jau ir dziedātas un no koriem atzītas kā spilgtas un tradīciju turpinošas. Trešajā daļā būs mūsu cieņas apliecinājums tam, kas esam - Eiropas Savienībai un mūsu prezidentūrai tajā. Darbs, kas visai pasaulei ir saprotams, nāk no Eiropas, ir interesants, bet ne tik viegli nodziedams, ir Karla Orfa "Carmina Burana"," norāda Romāns Vanags.

Noslēguma koncertu varēs klausīties arī tiešraidē Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio 3 "Klasika".

Kā vēstīts, Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētki norisinājās no 25. līdz 28.jūnijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti