Pusdiena

Rīgas bērnudārzos neaizpildītas aptuveni 200 vakances, pašvaldībai risinājuma nav

Pusdiena

Stājas spēkā jaunās ASV muitas nodevas Ķīnas precēm

Šogad Dziesmu un deju svētku dalībnieki uzņemti 73 Rīgas skolās

Alūksnes dejotāju un dziedātāju sadzīve Teikas vidusskolā – pārbaudījums un saliedēšanās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

73 Rīgas skolas, kuras šonedēļ uzņem Dziesmu un deju svētku dalībniekus, ir dziedātāju, gan dejotāju mājvieta uz svētku laiku. Tur svētku dalībnieki gludina tērpus, stāv rindās uz dušām, kārtīgi iestiprinās, mostas ar dziesmu un gaiteņos izmēģina deju soļus.

Teikas vidusskolā apmetušies Dziesmu svētku dalībnieki no Alūksnes novada. Rīta agrumā ēdnīcā ar mannas putru un sviestmaizēm vēl iestiprinās koristi, kas šonedēļ Mežaparkā krietni iesauļojušies. Svētku nedēļa jau teju aizvadīta, un gan dziedātāji, gan dejotāji jau pieraduši pie dzīvošanas skolā.

“Visi guļ blakus kā lielā, lielā nometnē, ģimenē. Vakars ir dziesmas, un no rītiem ej uz tualeti, priekšā deju kolektīvs, un tad domā, kā lai izlavierē. Visi dejo, dzied un mēģina, un ir svētku sajūta,” sakas kāda svētku dalībniece.

Rīts skolas gaiteņos šķiet vēl mazliet miegains. Klasēs ierīkotas guļvietas uz matračiem, gaišākos vestibilos sakārti žūst dalībnieku krāsainie dvieļi. Atsevišķi kolektīvi, īpaši dejotāji pēc ceturtdienas, 5.jūlija, ģenerālmēģinājuma, vēl iemiguši. Kāds gaitenī tīra zobus, un teju uz katra stūra dūc matu fēni.

Vienā no telpām deju kolektīvs “Jukums” palēnām mostas, un tā vadītāja Alda saka, ka dzīvošana skolā ir svarīga svētku daļa un arī liels pārbaudījums kolektīva stiprināšanā. “Mēs kolektīvā esam draudzīgi, bet katru dienu no rīta līdz vakaram būt kopā ir pārbaudījums, kā mēs sadzīvojam viens ar otru. Mēs pajokojam, pasmejamies, pamācām par kaut ko, bet kopumā - nekādu problēmu,” stāta Alda.

Sanita Eglīte
Sanita Eglīte

Alūksnes kolektīvu koordinatore Sanita Eglīte jau vairākos svētkos devusies līdzi dalībniekiem uz Teikas skolu. Viņa atzīst, ka dienas mēdz būt saspringtas un nogurdinošas, bet Dziesmu svētki uzlādējot ik rītu no jauna.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“Tas diskomforts, protams, ir. Mājās tu neesi, bet tik forši, ka reizēm to vari piedzīvot un vienā klasē gulēt, uz grīdas. Tas viss ir process: vieni ballē, vieni guļ un viens uz otru nedusmojas. Katrā ziņā Dziesmu svētki vienmēr ir divi vienā: ir grūtums un ir vieglums. Protams, latviskā uzlādēšanās notiek koncertos,” stāsta Eglīte.

Teikas skolā vien kopumā apmetušies aptuveni 580 dalībnieki no Alūksnes novada. Koristi un dejotāji vēl svētku režīmā Rīgas skolās dzīvos līdz svētdienas, 8.jūlija, vakaram, kad Mežaparkā noritēs lielais svētku noslēgums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti