Dienas ziņas

Skolēni pēta enerģijas patēriņu

Dienas ziņas

Krustpils villaine – ampīrs latviskā izpildījumā

Aizkrauklē ieskandina Dziesmu un deju svētkus

Aizkrauklē ieskandina Dziesmu un deju svētkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar vērienīgu deju koncertu “'Ielūdz Radi” Aizkrauklē ieskandināti Dziesmu un deju svētki, kas šogad aizritēs Latvijas simtgades zīmē. Trīs stundu garajā koncertā izdejotas vairāk nekā 40 dejas no svētku repertuāra. Pasākumā piedalījās 45 kolektīvi no 14 novadiem.

Dziesmu un deju svētku gaidīšanas laiks tuvojas finišam. Jau pēc dažām nedēļām sāksies deju skates, lai noskaidrotu, kuri ieņems labākās vietas deju lieluzvedumā ''Māras zeme'' un  koncertā ''Vēl simt gadi dejai''.

“Mēs braši dodamies uz priekšu. Noskaņojums labs. Skate, protams, varbūt nav tas jaukākais koncerts, ko mēs gaidām, bet toties mēs zinām, ka skate mums nesīs ilgotos deju svētkus beidzot,” saka deju kolektīva ''Zalktis'' vadītāja Zane Behmane.

Aizkraukles deju kolektīvam ''Radi'' jau ir sena tradīcija,  tuvojoties meteņu laikam, ciemos aicināt  dejotājus no kaimiņu novadiem. Šoreiz gan kopā sanākšana izvērtusies ļoti vērienīga, un iedvesmojoties no Imanta Ziedoņa teiktā ''Radi savu pasauli'', radīti savi mazie Dziesmu svētki.

“Izdancojam gandrīz visu ''Māras zemes'' koncertu. Mums nav vienas kolāžas. Tās vietā mēs esam ielikuši dejas no otras programmas ''Vēl simt gadi dejai'', lai mūsu skatītāji, tie, kuri nevarēs atļauties aizbraukt uz Rīgu, redzētu maksimāli daudz,” stāsta Aizkraukles deju apriņķa virsvadītāja Una Stakle.

Gandarījums tas ir ne vien skatītājiem, kuri aizņēmuši ikvienu brīvo vietiņu sporta centrā, bet arī  1080 dejotājiem no 14 novadiem.

“Koncerts savā ziņā ir būtisks, jo tas ļauj iesildīties un gatavoties tam lielajam notikumam,” atzīst deju kolektīva ''Stopiņš'' dalībnieks Oskars Bārtulis

26. Vispārējie dziesmu un 16. deju svētki Rīgā  sāksies 30. jūnijā, un tajos piedalīsies ap 40 000 dalībnieku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti