Aicina pieteikties brīvprātīgos Dziesmu svētkiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Līdz 30. aprīlim aicina pieteikties brīvprātīgos palīgus XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem.

Svētku laikā plānots nodarbināt vairāk nekā 1000 brīvprātīgo, kas būs iesaistīti koordinētās brīvprātīgo misijās. Dziesmu un deju svētkos brīvprātīgie sāks darboties jau pirmssvētku periodā, bet visaktīvāk tiks iesaistīti organizatoriskos procesos svētku nedēļas laikā, informēja Inga Vasiļjeva, XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja.

“Kā liecina mūsu pieredze, brīvprātīgo darbam piesakās motivēti un Dziesmusvētku tradīciju cienoši cilvēki, kuriem ir būtiski ar savu darbu veidot svētkus un palīdzēt daudzajos darbos – sākot ar ūdens izdalīšanu dalībniekiem, beidzot ar vietu ierādīšanu un darbošanos infocentros. Brīvprātīgo darbs ir tikpat svarīgs kā jebkura svētkos iesaistītā – diriģenta, tehniskā personāla, dalībnieka – veikums, lai veiksmīgi izdotos tādi svētki, kurus pamatoti dēvējam par lielāko kopdarbu valstī,” akcentē XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Savukārt labklājības ministrs Jānis Reirs ("Vienotība") norāda, ka brīvprātīgo kustība Latvijā aug, turklāt aizvien vairāk tajā iesaistās cilvēki brieduma gados un seniori.

Pieteikties Dziesmu un deju svētku brīvprātīgā darbam var, aizpildot elektronisku anketu interneta platformā brivpratigie.lv

Potenciālajam brīvprātīgajam jābūt gatavam veltīt vismaz 20 stundas brīvprātīgā darba veikšanai, kas pakārtotas rīkotāju sastādītajam grafikam. Tiek aicinātas pieteikties personas vecumā no 16 gadiem (personām no 16 līdz 18 gadiem būs nepieciešama vecāku atļauja) ar labām latviešu valodas zināšanām (atsevišķiem papildu darbiem – arī ar angļu, krievu un citu svešvalodu zināšanām).

Katram brīvprātīgajam svētkos tiks nodrošināta ēdināšana. Ja tiks veikts darbs ilgāk nekā 4–5 stundas, būs nodrošināta iespēja bez maksas izmantot Rīgas sabiedrisko transportu, tiks izsniegta svētku ID karte un darba atribūtika.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandinās no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti