Kultūras ziņas

Izstāžu birums Nacionālajā mākslas muzejā

Kultūras ziņas

Mūžīgie svētki – starpkaru laika gars

Dejotāji izvēlas iecienītākās novadu dejas

Aicina piedalīties aptaujā par Deju svētku repertuāru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lai veicinātu dalībnieku iesaisti 2023. gadā paredzēto Vispārējo Dziesmu un deju svētku repertuāra izvēlē, svētku rīkotāji izsludinājuši jau otru aptauju. 17. Vispārējo Deju svētku lieluzveduma “Mūžīgais dzinējs” koprepertuāra izveidē, Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Dziesmu svētku biedrību aicina dejotājus un kolektīvu vadītājus piedalīties aptaujā un izraudzīties deju, ar ko tiks reprezentēts katrs no pieciem kultūrvēsturiskajiem novadiem un Rīga.

Svētku veidotāji, balstoties deju nozares viedoklī, veidos un papildinās svētku lielkoncerta repertuāru ar katram novadam raksturīgāko deju.

Latvijas Nacionālā kultūras centra latviešu skatuviskās dejas eksperte Maruta Alpa skaidro: “Deju autoriem un deju virsvadītājiem būs tāds diezgan piņķerīgs un interesants darbs tad šīs dejas inscenēt laukumā, izveidot tā, lai abas paaudzes, kuras dejos, jaunieši un vidējā paaudze, būtu vienlīdzīgi, lai viņi paši justos ļoti labi šajā dejā.”

Nacionālajā kultūras centrā atzīst, ka šāda prakse Vispārējo deju svētku repertuārā izveidē nav bieža, taču ikdienā savos kolektīvos dejotāji pie tā ir pieraduši.

“Kolektīvos, kuri gatavo savus koncertus, bieži vien vadītāji jautā – ko mēs šajā koncertā dejosim? Un tieši dejotāji ir tie, kuri iesaka, kura deja viņiem ir mīļāka, kura šajā koncertā jādejo, kura varbūt jāpatur citam koncertam,” teic Alpa.

Izteikt savu viedokli dejotāji aicināti līdz 21. jūnijam, bet aptaujas rezultāti kļūs zināmi mēneša beigās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti