Aicina paust viedokli par svētku dienas statusu Dziesmu svētku noslēguma dienai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Nacionālais kultūras centrs aicina iedzīvotājus iesaistīties diskusijā par Dziesmu svētku padomes ierosinājumu ar likumu noteikt svētku dienas statusu Dziesmu un deju svētku noslēguma dienai.

Latvijas Nacionālā kultūras centra direktora pienākumu izpildītāja Signe Pujāte Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” atgādināja, ka pērn pēc noslēguma koncerta dalībniekiem bija noteikta brīvdiena un tas bija ļoti nozīmīgi, jo svētkos bija intensīvi mēģinājumi un dalībnieki bija pelnījuši šo brīvdienu.

Dziesmu svētku padome rosina noteikt svētku dienas statusu Dziesmu svētku noslēguma dienai, tas nozīmē - ja Dziesmu svētku noslēguma koncerts notiek svētdien vai sestdien, tad nākamā darba diena būs brīvdiena.

Pujāte atzina, ka domas par šo priekšlikumu atšķīrās, projekts skar būtiskas sabiedrības intereses, tāpēc centrs vēlas uzzināt sabiedrības viedokli. Cilvēki var savu viedokli izteikt līdz 18.februārim, nosūtot to uz e-pasta adresi [email protected]. „Mums svarīgi visi pamatoti un argumentēti viedokļi,” uzsvēra Pujāte.

Viņa atzina, ka vēl notiek sarunas arī ar darba devējiem, jo brīvdienas noteikšana nozīmē papildu izmaksas, „tāpēc gribam uzzināt plašu sabiedrības viedokli, jo šie likuma grozījumi skartu visu sabiedrību”. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti