Aicina neizvēlēties personisko autotransportu Dziesmu un deju svētku laikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lai nokļūtu Dziesmu un deju svētku pasākumos, svētku rīkotāji iesaka ceļam neizvēlēties personisko automašīnu. Tā vietā labāk izmantot sabiedrisko transportu, velosipēdu un arī doties kājām. Mežaparka lielās estrādes un Daugavas stadiona tuvumā skatītāju mašīnām autostāvvietu nebūs. Turpretim maršrutos, kas ved uz pasākuma norises vietām, sabiedriskais transports kursēs biežāk.

Satiksmes intensitāte būs liela un cilvēku - daudz. Tā par Dziesmu un deju svētku laiku saka organizatori, un tāpēc aicina cilvēkus uz svētku pasākumiem doties laicīgi. Iedzīvotājiem vēlams neizmantot personīgo automašīnu un tā vietā pārvietoties ar sabiedrisko transportu, velosipēdu un iet kājām. Jāņem vērā, ka jau sākot no šodienas līdz pat 8. jūlija rītam Rīgā noteikti ievērojami satiksmes ierobežojumi. Arī Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs aicina no personīgā autotransporta lietošanas izvairīties, "jo tas var jums ļoti sabojāt garstāvokli."

Mežaparka Lielās estrādes un Daugavas stadiona tuvumā skatītāju vajadzībām autostāvvietu nebūs. Radzevičs skaidro, ka īpaši satiksmes ierobežojumi būs svētku gājienu laikā. Iespējams, tiks noteikti papildus ierobežojumi saistībā ar augstu amatpersonu uzturēšanos Rīgā. Autovadītājiem vēlams sekot līdzi informācijai Rīgas domes Satiksmes departamenta mājas lapā.

Turpretim sabiedriskā transporta kustība būs intensīvāka. Pirms un pēc noslēguma pasākumiem un ģenerālmēģinājumiem būtiskākajos maršrutos būs speciāli reisi skatītāju aizvešanai. Līdz Mežaparkam kursēs arī 3. trolejbuss, kas ierasti brauca līdz Sarkandaugavai. 9., 48. autobuss un 11. tramvajs kursēs intensīvāk. Šāda intensitāte saglabāsies līdz diviem naktī, bet arī nakts laikā transports turpinās kursēt.

Svētku dalībniekiem sabiedriskais transports, kā ierasts, būs bez maksas - viņi saņems speciālus e-talonus. Ar dalībnieku ID kartēm varēs saņemt arī bezmaksas biļeti braucienam vilcienā Rīgas robežās. Radzevičs atklāj, ka tas izmaksājis aptuveni 200 000 latu.

Pirmo reizi Dziesmu un deju svētkiem izveidota speciāla velosipēdu novietne. Tā strādās Dziesmu svētku noslēguma koncerta un ģenerālmēģinājuma laikā 6. un 7.jūlijā. Mežaparka Zaļā teātra teritorijā drošībā varēs atstāt divus tūkstošus divriteņu. Viena velosipēda novietošanas maksa būs viens lats. To aicina izmantot arī Valsts policijas vadītājs Ints Ķuzis, atgādinot, ka velosipēdu zādzība pieaug. Ķuzis brīdina, ka ceļu satiksmes kontrolei pakļaus arī velosipēdistus. Bet īpašu vērību pievērsīs autobusu šoferiem, ņemot vērā iepriekšējo gadu negatīvo pieredzi.

Vairāk informācijas par došanos uz pasākumiem ar velotransportu var iegūt Eiropas Savienības iniciatīvas «Pārvietojies gudri» «Facebook» lapā «Gudrais pilsētnieks”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti