Aicina kļūt par brīvprātīgajiem Dziesmu un deju svētkos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lai nodrošinātu veiksmīgu XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku norisi, Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar nodibinājumu Rīga 2014 organizē brīvprātīgo pieteikšanos un atlasi darbam svētku laikā Rīgā no 30.jūnija līdz 7.jūlijam.

Svētku laikā plānots nodarbināt apmēram 500 brīvprātīgo, kas būs iesaistīti koordinētās brīvprātīgo misijās. Dziesmu un deju svētkos brīvprātīgie varēs darboties svētku atklāšanā, koru karos, dziesmu un deju koncertos, konkursos, gadatirgū, deju lielkoncertā, noslēguma koncertā, sadziedāšanās un citas aktivitātēs.

Pieteikšanās no 12. līdz 19. aprīlim mājaslapā piedalies.riga2014.org.

Pieteikties aicināti Rīgā pastāvīgi dzīvojoši iedzīvotāji vecumā no 16 gadiem, kuri nav pieteikti svētkiem kā dalībnieki. Pretendentiem jābūt labā fiziskā formā un ar vēlams vismaz vienas svešvalodas zināšanām. Brīvprātīgo darbā Dziesmu un deju svētkos plānots iesaistīt arī iedzīvotājus no reģioniem.

Dziesmu un deju svētku brīvprātīgajiem būs iespēja iesaistītes arī Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada pasākumos, tostarp Pasaules koru olimpiādē, kas ir pasaulē vērienīgākais koru sadziedāšanās pasākums un, pulcējot apmēram 20 000 dziedātāju no visas pasaules, 2014. gadā notiks Rīgā.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki notiks Rīgā no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētkiem gatavojas aptuveni 1600 mākslinieciskie kolektīvi, kas aptver 40 000 dalībnieku no visas Latvijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti