Rīta Panorāma

Mocarta koncertvakars ziemeļnieciskās noskaņās

Rīta Panorāma

Intervija ar Juri Jansonu

Eslingenas Dziesmu svētkiem 70

500 dalībnieki ieskandinās Latvijas simtgadi Eslingenas Dziesmu svētkos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas simtgades noskaņās Vācijā netālu no Štutgartes jūnijā norisināsies Eslingenas Dziesmu svētku 70 gadu jubilejas svinības. Diasporas tautieši jau patlaban aktīvi gatavojas svētku norisei, kurus rīko latviešu kultūras biedrība „Saime”.

„Šie būs nozīmīgi svētki visiem, kas nāk no Latvijas,” Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” klāstīja „Saimes“ vadītāja Laura Putāne. Svētkos ieskandinās simtgadi, svinēs Latvijas dziesmu un deju svētku kustību, gatavojoties 2018.gada Dziesmu un deju svētkiem, kā arī atcerēsies 1947.gadā rīkotos trimdas latviešu svētkus lielākajā latviešu bēgļu nometnē Vācijā, Eslingenā, kurā dzīvoja vairāk nekā 600 cilvēku.

Sabiedriskā un kultūras dzīve tolaik sita augstu vilni, tur bija teātri un rakstnieku saieti.

„Tas bija koši izdzīvots kultūras brīdis toreizējiem latviešiem, kurus gribam padarīt skaistus un skanošus šajos atceres svētkos,” norādīja „Saimes” biedre Karīna Cīglere.

Dziesmu svētkus svinēs trīs dienas. Viss sāksies ar svētku atklāšanas dievkalpojumu un turpināsies ar svētku gājienu, koru koncertu, deju kolektīvu koncertu un noslēguma balli visiem dalībniekiem. Lai svētkiem piešķirtu īstu Dziesmu svētku garšu, dalībniekiem būs iespēja nakšņot sporta zālēs, piekodināja Putāne.

Svētkiem pieteikušies 500 dalībnieki. Būs plaši pārstāvētas Eiropas valstu kopienas – gan dejotāji, gan dziedātāji, gan folkloras kopas un vieskolektīvi no Latvijas, kā arī Austrālijas apvienotais jauktais koris un individuālie dziedātāji no Kanādas. Svētkos būs arī mūzikls „Eslingena”, kuru izrādīs dalībnieki no astoņām valstīm. „Tas ir mūsu gods un  pienākums - mūziklu „Eslingena”, kas ir jau izrādīts Kanādā un Latvijā, atvest arī uz dzimteni,” uzsvēra Putāne.

Eslingenas Dziesmu svētku patronese būs eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Kultūras biedrība „Saime” dibināta 2015.gada novembrī. Gada laikā biedrība realizējusi dažādus pasākumus – radošas darbnīcas bērniem, Jāņu svinēšanu un 18.novembra atzīmēšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti