Rīta Panorāma

Intervija ar Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītāju Raimondu Bergmani (AS)

Rīta Panorāma

Martā Eiropa atzīmē zarnu vēža mēnesi

Telefonintervija ar Dziesmu un deju svētku izpilddirektori Dainu Markovu

Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecību cer uzsākt ne vēlāk kā maijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pēdējais brīdis, kad vajadzētu sākt XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku biļešu tirdzniecību, ir maijs. Tā Latvijas Televīzijas raidījumā norādīja svētku izpilddirektore Daina Markova. 

SIA "Biļešu serviss" vērsies Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) ar iesniegumu, kurā apstrīd Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības pakalpojuma nodrošināšanu uzticēt SIA "Biļešu paradīze". Līdz ar to, kamēr IUB nav pieņēmis lēmumu par "Biļešu servisa" iesniegumu, nevar noslēgt ne līgumu ar uzvarētāju, ne arī uzsākt biļešu tirdzniecību.

Līdzko IUB izvērtēs iesniegto sūdzību, biļetes varēs nonākt tirdzniecībā, atzīmēja Markova, norādot, ka iesniegtā sūdzība šo procesu aizkavējusi. 

Svētku izpilddirektore, vaicāta, kad ir pēdējais brīdis, lai uzsāktu biļešu tirdzniecību, pauda: "Aprīļa beigas, maija sākums. Maijs būtu pēdējais."

Vienlaikus Markova uzsvēra, ka biļešu nonākšana tirdzniecībā vēlāk neapdraudēs svētku norisi, lai arī no biļešu tirdzniecības ieņēmumiem plānots nodrošināt ap 40% no Dziesmu un deju svētku budžeta. 

Taujāta par gaidāmo biļešu cenu sadārdzinājumu maksas pasākumiem, Markova skaidroja, ka, ņemot vērā vispārējo cenu pieaugumu, biļešu cenu sadārdzinājums ir saprotams.

"Iepriekšējie svētki notika pirms pieciem gadiem, kad bija pilnīgi cita situācija un pilnīgi citas cenas. [Tagad] Ir izmaksu pozīcijas, kas ir dubultojušās, ir pozīcijas, kurās ir 100% pieaugums, ir pozīcijas, kurās ir vairāk nekā 100% pieaugums. [Izmaksu pozīcijas] faktiski nav mazinājušās. Dalībnieku ēdināšanai ir [nepieciešami] 3,5 miljoni, izmitināšana – 1,5 miljoni, norišu vietu īre – 1,3 miljoni eiro," sacīja Markova.

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas simtpiecdesmit gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esoša valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti