Panorāma

Pagarinās Krievijas pilsoņu uzturēšanās atļauju izskatīšanu

Panorāma

Eksperti: Krievijai jāsamaksā par karu Ukrainā

Apstrīd Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības konkursu

Konkurenti apstrīd Dziesmu svētku biļešu tirgošanas uzticēšanu «Biļešu paradīzei»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

SIA "Biļešu serviss" vērsies Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) ar iesniegumu, kurā apstrīd Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) lēmumu XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku biļešu tirdzniecības pakalpojuma nodrošināšanu uzticēt SIA "Biļešu paradīze".

ĪSUMĀ:

  • "Biļešu serviss" uzskata, ka konkurentu piedāvājums esot nepamatoti lēts.
  • Uzņēmums lūdzis IUB atcelt konkursa rezultātus un atkārtoti vērtēt iesniegtos piedāvājumus.
  • "Biļešu paradīze" konkurentu sūdzību uzskata pa nepamatotu.
  • Dziesmu un deju svētku izpilddirektore: apstrīdēt rezultātus nav pamatoti.
  • Līdz IUB lēmumam nevar noslēgt ne līgumu ar uzvarētāju, ne arī uzsākt biļešu tirdzniecību.

Konkurenti apstrīd Dziesmu svētku biļešu tirgošanas uzticēšanu «Biļešu paradīzei»
00:00 / 03:31
Lejuplādēt

"Biļešu serviss" paziņojumā medijiem norādīja, ka konkurentu piedāvājums esot nepamatoti lēts. Uzņēmuma ieskatā Nacionālais kultūras centrs kļūdaini vērtējis "Biļešu paradīze" finanšu piedāvājumu un nesniedz SIA "Biļešu serviss" informāciju par tā piedāvājuma vērtējumu saimnieciski visizdevīgākā iepirkuma kvalitātes kritērijos.

"Konkursa uzvarētāja piedāvājums ir nepamatoti lēts, vairāki pakalpojumi tiek piedāvāti par 0,00 eiro, neņemot vērā ne personāla, ne tehniskā nodrošinājuma izmaksas," paziņojumā medijiem norādīja SIA "Biļešu serviss" valdes locekle Līga Rubine.

Konkurents 0,00 eiro cenu esot norādījis tādās sadaļās kā biļešu elektroniskās kontroles uzraudzības personāla izmaksas, izbraukumu tirdzniecības pakalpojuma nodrošināšanas izmaksas un biļešu un ielūgumu sagatavju cena, norādīja "Biļešu serviss".

Tāpēc uzņēmums lūdzis IUB atcelt konkursa rezultātus un atkārtoti vērtēt iesniegtos piedāvājumus.

Rubine norādīja: "Iepriekš mēs jau esam vērsuši uzmanību, janvārī jau, uz to, ka bija bažas par iespējamo vērtēšanu atsevišķos punktos. Tātad daļēji Dziesmu un deju svētku rīkotāji ņēma šo vērā un tika veikti labojumi, taču tomēr tur palika vēl atsevišķas nianses, kur var rasties iespēja kādiem pretendenta neskaidriem vērtējumiem, un, ja mēs arī apskatāmies uz to, ka vispār pretendentu šajā iepirkumā bija tikai divi, neskatoties uz to, ka spēlētāji tirgū ir septiņi, nu, tad tas arī tomēr liecina par to, ka šī iepirkuma dokumentācija, tomēr īsti saprotama pretendentiem nebija."

Rubine piebilda, ka "Biļešu servisu" māc bažas, ka varētu atkārtoties līdzīga situācija, kāda bija pirms pieciem gadiem, kad "Biļešu paradīzei" arī bija uzticēta iepriekšējo Dziesmu un deju svētku biļešu tirgošana. Svētku rīkotāji tolaik vērsās tiesā pret "Biļešu paradīzi", uzskatot, ka tirgotājs pārkāpis līguma noteikumus, iekasējot papildu maksu par biļešu pirkšanu internetā. 

Konkurentu sūdzību par nepamatotu uzskata "Biļešu paradīzes" valdes priekšsēdētājs Jānis Ķuzulis: ""Biļešu paradīze" ir pilnīgi pārliecināta par savu piedāvājumu, izteiktais piedāvājums ir korekts, pamatots un pārdomāts, un mēs nekādā veidā nejūtamies apdraudēti no kādām sūdzībām. Uzskatu, ka tā ir nepamatota, un mēs sniegsim visu nepieciešamo informāciju."

Tāpat "Biļešu paradīze" valdes priekšsēdētājs ir pārliecināts, ka gan līguma, gan biļešu tirdzniecības aizkavēšana, ir vienīgais, ko "Biļešu serviss" paveiks ar iesniegto sūdzību.

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku izpilddirektore Daina Markova uzsvēra, ka vērtējums ir veikts un lēmums ir izdarīts, tāpēc apstrīdēt rezultātus nav pamatoti. Tāpat arī nevar salīdzināt ar situāciju pirms pieciem gadiem.

Markova norādīja: "Šobrīd mēs runājam par iepirkuma apstrīdēšanu, bet pagājušajā reizē tas bija pēc svētkiem, kad bija viena nepilnība, kura gan bija konkursa nolikumā paredzēta, bet līgumā nebija varbūt līdz galam visās niansēs atrunāta, kas ļāva biļešu tirgotājam iekasēt summu par pārdošanu internetā. Šis ir mums cits gadījums, bet toreiz tika panākts miera izlīgums, kad tika atmaksāta kompensācijas summa, tāpēc arī šajā iepirkumā mēs šos kvalitātes kritērijus un to iepriekšējo gadu pieredzi iekļāvām šajās prasībās."

Līdz IUB lēmumam tālākas darbības pagaidām nav iespējamas, proti, nevar noslēgt ne līgumu ar uzvarētāju, ne arī uzsākt biļešu tirdzniecību.

Nacionālais kultūras centrs ir lūdzis IUB pēc iespējas ātrāk izskatīt sūdzību par Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības iepirkuma rezultātiem, lai varētu uzsākt biļešu tirdzniecību. 

Iepirkumu uzraudzības birojā skaidroja, ka sūdzību pēc likuma jāizskata mēneša laikā. Tomēr, ja konkursa rīkotājs uz jautājumiem atbildes sniegs pēc iespējas ātrāk, šo procesu varētu arī saīsināt.

Līdz sūdzības izskatīšanai slēgt līgumu ar konkursa uzvarētāju nedrīkst – tātad arī ne sākt biļešu tirdzniecību. Amatpersonas nevarēja atbildēt uz jautājumu, kad varētu sākties biļešu tirdzniecība. 

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas simtpiecdesmit gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esoša valsts iestāde.

"Biļešu paradīzei" bija uzticēta arī iepriekšējo Dziesmu un deju svētku biļešu tirgošana 2018. gadā. Svētku rīkotāji 2018. gada rudenī vērsās tiesā pret "Biļešu paradīzi", jo uzskatīja, ka svētku biļešu tirgotājs pārkāpis līguma noteikumus, iekasējot papildu maksu par biļešu pirkšanu internetā. Vēlāk tika panākts izlīgums, saskaņā ar kuru "Biļešu paradīze" atmaksāja svētku rīkotājiem 76,5 tūkstošus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti