Dienas ziņas

Krievija Belgorodā sākusi pretterorisma operāciju

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Pašvaldībās pietrūkst autobusu svētku dalībniekiem

Reģionos pietrūkst autobusu Dziesmu svētku dalībniekiem; Bauska palīdzību meklēs Lietuvā

Vairākām pašvaldībām Latvijā nepietiek autobusu, lai nogādātu Dziesmu un deju svētku dalībniekus uz svētku pasākumiem. Katra pašvaldība šo jautājumu risina pēc savām iespējām. Piemēram, Bauska plāno piesaistīt Lietuvas kolēģu palīdzību.

Bauskas novadu Dziesmu un deju svētkos šogad pārstāvēs 50 dažādi kolektīvi. Tie ir gandrīz 1150 dalībnieki.

"Tie ir gan deju kolektīvi, gan kori, gan divi pūtēju orķestri, folkloras kopas, lietišķās mākslas studijas. Esam tiešām ļoti bagāta pašvaldība ar amatieru mākslas kolektīviem. Tā ka visi ir gatavi, skates ir aizvadītas," stāstīja Bauskas novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja Elīna Māla. 

Lai arī kolektīvi ir pilnā gatavībā uzstāties, arī Bauskas novadā aptuveni astoņiem kolektīviem šobrīd pietrūkst vairāku autobusu, ar ko nokļūt līdz svētku norises vietai Rīgā. Bauska cer uz Lietuvas atbalstu.

"Patlaban uz jautājuma zīmes mums ir pieci seši transporta līdzekļi. Lai šo jautājumu atrisinātu, mēs esam uzrunājuši mūsu pašvaldības sadraudzības kaimiņu Lietuvā.

Ļoti ceram, ka izdosies sakārtot jautājumu ar lietuviešu transporta pārvadājuma licenci tā, lai viņi spēj šo pakalpojumu sniegt te, Latvijā, Dziesmu un deju svētku laikā," norādīja Māla.

Arī iepriekšējos Dziesmu un deju svētkos 2018. gadā Bauskas novadam bija laba sadarbība ar Lietuvu, kas toreiz izlīdzēja ar autobusiem.

Bauskas novada pūtēju orķestra kolektīvs cer, ka nepietiekamo autobusu jautājums drīzumā tiks atrisināts. 

"Jūtamies gatavi, mēģinājumi noris spraigi. Mēs ļoti cītīgi muzicējam pārējos pasākumos, kas paralēli novadā notiek, un, protams, cītīgi gatavojamies Dziesmu svētkiem.

Es un mani jaunieši sagaidām piedzīvojumu. Es domāju, ka mēs to sagaidīsim. Vajag autobusus, tas arī viss," stāstīja Bauskas Mūzikas un mākslas skolas pūtēju orķestra kapelmeistars Aigars Dziļums.

Pašvaldība norāda, ka viss tiks nokārtots un kolektīviem šobrīd nav, par ko raizēties.

"Mēs darām visu iespējamo, lai visu nodrošinātu, un ticam, ka viss būs kārtībā," pauda Bauskas novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja Elīna Māla.

Problēmu ar autobusu trūkumu otrdienas rītā aktualizēja Kultūras ministrija (KM), norādot, ka autobusu trūkums ir jūtams vairākās pašvaldībās. KM pauž cerību, ka vietvaras spēs tikt galā ar problēmu un visi Dziesmu un deju svētku dalībnieki nokļūs norises vietās.

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti