Panorāma

Pasaule solidarizējas ar baltkrievu politieslodzītajiem

Panorāma

Panorāma

Mežaparka estrādē pirmais svētku mēģinājums

Mežaparka estrādē dejotāji aizvada pirmo Dziesmu un deju svētku mēģinājumu

Līdz Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem vēl vairāk nekā mēnesis, bet gatavošanās lielkoncertiem jau sāk uzņemt apgriezienus. Šodien  Mežaparka estrādē visas dienas dejotāji gatavojās svētku noslēguma koncertam. Mēģinājumu stundas ir garas, taču dejotāji uzsver – nav grūti, jo visiem ir rūdījums.

Jau 9 svētdienas rītā dejotāji sāka piepildīt dziesmu svētku estrādi. Mēģinājumu stundas ir garas un tas beigsies krietnu brīdi pēc "Panorāmas".

"Mēs izbraucām no Valmieras pēc septiņiem. Cikos beigsies, nezinām. Ātrāk par pusnakti mājās nebūsim. Nav grūti – visiem ir savs rūdījums. Gan dejas rūdījums, gan dzīves rūdījums, tā kā viss ir kārtībā," saka dejotāja Inga Markava-Pētersone no kolektīva "Agrā rūsa" un "Pastalnieki".

Kamēr vieni kolektīvi dejo, citi laiku pavada lietderīgi. Vēl citi gatavojas iznācienam. Katrs zina savu vietu un laiku, zina, ka nedrīkst kavēt ne mirkli.

"Mums nav tik ilgi jāsēž. Mēs ik pa laikam dejojam, pasēžam. Šodien ļoti labi ir," atzīst dejotāja Inga Veipēna no kolektīva "Talsu Kurši".

"Mēs dejosim visur – gan arēnā, gan Daugavas stadionā, gan šeit, Mežaparkā. Nebūs jau viegli, bet būs skaisti," uzsver dejotāja Ingrīda Bajarune no kolektīva "Talsu Kurši".

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti