Dienas ziņas

Kara bēgļiem dāvina velosipēdus un sadzīves tehniku

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Mazie dziesmu un deju svētki Kuldīgā pulcē bērndārzniekus

Lai tiktu uz lielajiem svētkiem, sāk no mazotnes – mazie dziesmu un deju svētki Kuldīgā

Lai Dziesmu un deju svētkos dalībnieku pulks ar gadiem nesaruktu, jāļauj bērniem jau no mazotnes izjust kopīgo sadejošanos un sadziedāšanos. Par to pārliecināti šo tradīciju kopēji Kuldīgas novadā un tāpēc rīko mazos novada svētkus, kad uz skatuves kāpj bērndārznieki. Te ir viss kā lielajos svētkos – īpaši sagatavots repertuārs, mēģinājumi un, protams, gājiens. Un ne vienam vien ķiparam šīs bija pirmās sajūtas, kas ir dziesmu un deju svētki.

Mazie dziesmu un deju svētki Kuldīgā sākas ar svētku gājienu. Mazie tāpēc, ka tajos piedalās bērndārznieki, – gan piecgadnieki un sešgadnieki, gan tautas deju, gan mūzikas kolektīvi, – no Kuldīgas novada 23 pirmsskolas izglītības iestādēm gandrīz pustūkstotis bērnu. Kā jau svētku gājienā – skan dziesmas, smiekli, ik pa laikam bērni atņem garāmgājēju sveicienus. Šādi svētki Kuldīgā jau kļuvuši par tradīciju.

"Šis ir mans izlolots pasākums jau no pašiem pirmsākumiem, jo es gribu visiem pierādīt, – lai tiktu uz lielajiem Dziesmu svētkiem, ir jāsāk no mazotnes, viņiem ir jāsaprot, jānāk kopā, jādejo kopā, jādzied kopā, lai viņiem rastos pirmie iedīgļi, pirmais priekšstats," skaidroja viena no svētku rīkotājām Zita Serdante.

Repertuārs svētkiem tiek īpaši piemeklēts. Tā kā vasarā ir lielie Dziesmu un deju svētki, tad šoreiz par tēmu izvēlēta došanās uz Rīgu "Iesim Rīgu lūkoties!". Tā tematiski sasaucas ar animācijas filmu "Neparastie rīdzinieki". Dejas bērni jau sākuši mācīties pagājušā gada septembrī, dziesmas no jaunā gada.

"Paldies vecākiem par palīdzību, ka viņi mums palīdzēja visus tērpus salikt un bērnus skaistus saģērbt. Tā jau, pirmkārt, ir pati pieredze, jo šī ir bērnu pirmā pieredze, viņiem nekad tāds pasākums nav bijis," uzsvēra deju skolotāja Ance Sproģe.

Bet, lai bērni katrs zinātu savu vietu uz skatuves, līnijas un apļi veidotu skaistus rakstus; bijuši arī mēģinājumi.

"Es esmu ļoti priecīga, ir iespēja apgūt to procesu, kurš notiek. Jau tādā agrā vecumā izstaigāt pa pēdām, lai pēc tam, kad aiziet uz skolu, jau zina vairāk, ir gatavi doties uz Rīgu un uz lielajiem svētkiem," norādīja trīs deju kolektīvu vadītāja Ance Gulbe.

Svētkus sadarbībā ar izglītības iestādēm rīkoja Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti