Panorāma

Prezidenta kanceleja noraida Valsts kontroles pārmetumus par transporta pakalpojumiem Trīs jūru samitā

Panorāma

Panorāma

Dziesmu svētku dalībnieki vīlušies biļešu rezervācijā

Dziesmu svētku dalībnieki vīlušies biļešu rezervācijā

Dziesmu svētku noslēguma koncerta "Kopā augšup" biļetes burtiski izķertas mazāk nekā stundas laikā kopš brīža, kad tās šodien parādījās tirdzniecībā. Rāmāk notiek biļešu iegāde uz citiem svētku koncertiem. Piemēram, uz koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš", vēl darba dienas beigās biļetes bija pieejamas. Tiesa, vairs nav lētāku par 50 eiro. Un tieši lētāko biļešu pieejamība uz šo koncertu atstājusi sāju sajūtu vairāku koru kolektīviem.

Divus ilggadējus jauktā kora "Līgatne" dalībniekus – Jāni un Uldi – LTV satiek pie Augšlīgatnes Kultūras nama. Katru pirmdienas vakaru koris te sanāk uz mēģinājumiem. Pirms skatēm mēģināts daudz biežāk, mēģinājumos pavadot neskaitāmas stundas. Koristi stāsta – aptuveni pirms mēneša saņēmuši ziņu, ka katram dalībniekam būs iespēja pieteikties uz vienu koncerta "Tīrums. Dziesmas ceļš" biļeti cenu kategorijā no 35 līdz 40 eiro vai arī uz šī koncerta ģenerālmēģinājumu. Tomēr vēlāk pieteikto biļešu vietā uz koncertu lielākajai daļai piedāvāta biļete uz ģenerālmēģinājumu, un biļetes cena savukārt mazliet paaugstināta.

"Tas, ko mēs prasījām, bija 40 koru koncerts, mēs prasījām 15 biļetes, mums piešķīra četras, jo ir samazinājums, esot liels pieprasījums," stāsta jauktā kora "Līgatne" dalībnieks Jānis Ramāns.

"Man šausmīgi nepatīk tā nekonsekvence. Ja jau jūs, atbildīgie cilvēki, izlēmāt, ka tās biļetes ir jādod iespēja nopirkt ārpus kārtas, nu jūs to iedevāt. Kāpēc tas bija vajadzīgs – nezinu, bet tad pieturieties pie tā, ko jūs bijāt solījuši. Koncerts – tātad koncerts un viss. Tauta jūtas piečakarēta," piebilst jauktā kora "Līgatne" dalībnieks Uldis Leilands.

"Jēdzīga ideja, bet kāpēc vajadzēja sabojāt noslēguma posmā... Īsti nav skaidrs. Un paliek arī tāda sajūta, ka šīs ģenerālmēģinājumu biļetes, visticamāk, tirgosies sliktāk. Bet, re, mēs pārliksim, tām pieliksim vēl piecus eiro klāt, un mums būs peļņa. Tāda sajūta rodas," neslēpj Jānis Ramāns.

Līdzīga pieredze ar biļetēm arī četru koru diriģentei Marikai Slotinai-Brantei: "Dziedātājiem sāp. Kāpēc, kāpēc šo vienu biļeti tomēr nevar dabūt tādu, kādu vēlējās? Piecus gadus gatavojušies šiem svētkiem, ir patērēts liels laika, enerģijas un arī naudas resurss, apmeklējot mēģinājumus, koncertus un tā tālāk. Vai tiešām dalībnieks nav pelnījis šo vienu vienīgo biļeti, kuru viņš nopērk? Viņu tak nedod pa velti, viņš nopērk par to cenu, kāda ir tirgū. Līdz ar to organizatoriem taču nav pat zaudējumu."

Svētku rīkotāji gan norāda, ka jau sākotnēji esot bijis izziņots, ka jārēķinās – visiem dziedātājiem šajā cenu kategorijā biļešu nepietiks. Tās visas nedrīkstot izpārdot dalībniekiem, arī pārējai sabiedrībai esot jādod iespēja iegādāties biļetes cenu kategorijā no 35 līdz 40 eiro.

"Tie nosacījumi bija jau zināmi pašā sākumā – nav jau obligāti jādara. Nav jau obligāti dalībniekiem. Mūsu labākā iespējamā šajā brīdī pretimnākšana no rīkotāju puses, jo mums ir jāatceras, ka to gribētāju tikt pie biļetēm [ir daudz], mums tāda iespēja jādod visiem Latvijas iedzīvotājiem, jo svētki ir tāda lieta, kas tomēr tiek veidoti par visu nodokļu maksātāju naudu," uzsver svētku izpilddirektore Daina Markova.

Svētku rīkotāji norāda, ka šāda veida biļešu rezervācija dalībniekiem notikusi pirmoreiz. No rezervētajām biļetēm iespējams arī atteikties. Tiesa, kolektīvs nevar atteikties tikai no vienas biļetes vai dažām. Ja kolektīvs no piešķirtajām vēlas tikai dažas, ir jāizpērk pilnīgi viss kolektīvam pieteikto biļešu skaits.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti