Pirmajās stundās nopirktas visas biļetes uz Deju svētku lieluzvedumu «Mūžīgais dzinējs» un lielkoncertu «Balts»

No trešdienas, 17. maija, interneta tirdzniecībā nonākušas biļetes uz XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku deju koncertiem – lielkoncertu "Balts" "Arēnā Rīga" un lieluzvedumu "Mūžīgais dzinējs" Daugavas stadionā. Kā informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāvji, pirmajās stundās nopirktas visas biļetes uz abiem notikumiem.

Trešdien publiskajā pārdošanā kopumā nonāca 31 tūkstotis biļešu uz pieciem svētku deju koncertiem.

Pirmajās divās stundās tika nopirktas visas biļetes uz deju lieluzvedumu "Mūžīgais dzinējs" un deju lielkoncertu "Balts".

"Kopumā – ir attaisnojusies pakāpeniska biļešu tirdzniecības sistēma, kā arī biļešu tirgotāja ieviestie digitālie pakalpojumi," norādīja LNKC.

KONTEKSTS:

Biļetes uz šī gada Dziesmu un deju svētku pasākumiem sāk tirgot pakāpeniski.

No 15. maija biļetes internetā iespējams iegādāties uz 15 notikumiem: garīgās mūzikas koncertu, diriģentu kora koncertu "Diriģents", vietas tribīnē svētku gājiena laikā, svētku atklāšanas koncertu, vokālo ansambļu mūsdienu mūzikas koncertu "Skaņu portreti", vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertu "Dievs. Daba. Cilvēks", bērnu un jauniešu vokālo ansambļu koncertu "Es vēlos sev ko pastāstīt", pūtēju orķestru lielkoncertu "Laiks iet pāri" un pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncertu "Partitūra svētkiem", kokļu mūzikas lielkoncertu "Laika upe" un nakts koncertiem –"Gaismas dārzs" un "Nakts dziesma", mazākumtautību kolektīvu koncertu "Saules dziesmas audeklā", vokāli simfoniskās mūzikas koncertu "Šūpulis", tautas tērpu skati "Mēnesnīcā" un tautas mūzikas koncertu "Trejdeviņi spēlmanīši".

No 17. maija pircējiem interneta tirdzniecībā pieejamas biļetes uz deju koncertiem: lielkoncertu "Balts" "Arēnā Rīga" un lieluzvedumu "Mūžīgais dzinējs" Daugavas stadionā.

No 19. maija tirdzniecībā internetā būs pieejamas biļetes uz koru lielkoncertu "Tīrums" un tā ģenerālmēģinājumu, noslēguma koncertu "Kopā augšup" un tā ģenerālmēģinājumu, kā arī sadziedāšanās nakti (noslēguma koncerta biļešu īpašniekiem nav nepieciešams iegādāties atsevišķas biļetes).

IezīmeNo 22. maija biļetes būs iespēja iegādāties arī kasēs, kā arī būs iespēja izpirkt biļetes iepriekšējā rezervācijā.

No 12. jūnija varēs izpirkt iepriekšējā rezervācijā pieteiktās biļetes, kas netiks izpirktas.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti