Par Dziesmu svētku biļešu tirgotāju izraudzīta «Biļešu paradīze»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) iepirkumā par Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības un biļešu elektroniskās kontroles nodrošināšanu (turpmāk – iepirkums) par saimnieciski izdevīgāko, atbilstoši Konkursa nolikumā noteiktajiem vērtēšanas kritērijiem, ir atzīts SIA "Biļešu paradīze" piedāvājums, informēja svētku rīkotāji.

Iepirkumam bija pieteikušies divi pretendenti – SIA "Biļešu paradīze" un SIA "Biļešu serviss".

Atbilstoši Publisko iepirkumu likumam, pēc uzvarētāja paziņošanas desmit dienu laikā pretendenti var apstrīdēt rezultātus. Ja tas nenotiks, LNKC parakstīs līgumu un uzsāks operatīvu gatavošanos XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju biļešu tirdzniecības nodrošināšanai šī gada aprīlī.

Kā iepriekš ziņots, iepirkuma piedāvājumu iesniegšanas termiņš tika pagarināts, jo viens no pretendentiem "Biļešu serviss" bija iesniedzis Iepirkumu uzraudzības birojā iesniegumu, kurā apstrīdēja atsevišķus iepirkuma nolikuma nosacījumus. Iepirkumu uzraudzības birojs atzina, ka pasūtītājam, LNKC, ir tiesības prasīt nepieciešamos kvalitātes kritērijus, līdz ar to sūdzība tika noraidīta.

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas simtpiecdesmit gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esoša valsts iestāde.

"Biļešu paradīzei" bija uzticēta arī iepriekšējo Dziesmu un deju svētku biļešu tirgošana 2018. gadā. Svētku rīkotāji 2018. gada rudenī vērsās tiesā pret "Biļešu paradīzi", jo uzskatīja, ka svētku biļešu tirgotājs pārkāpis līguma noteikumus, iekasējot papildu maksu par biļešu pirkšanu internetā. Vēlāk tika panākts izlīgums, saskaņā ar kuru "Biļešu paradīze" atmaksāja svētku rīkotājiem 76,5 tūkstošus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti