Puntulis par Dziesmu un deju svētku finansējumu: Spoža jubileja nenozīmē izšķērdīgus svētkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Jubilejas Dziesmu un deju svētku spožas svinības nenozīmē izšķērdīgus svētkus. Tā par XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku finansējumu Latvijas Televīzijas raidījumā "Viens pret vienu" sacīja kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība).

Ministrs norādīja, ka svētku jubilejai ir jābūt spožai un izcilai, vienlaikus atzīmējot, ka finansējums pietiks visiem Dziesmu un deju svētku pasākumiem.

Lai arī šie svētki ir "mūsu nācijas stūrakmens", spoža un izcila jubileja nenozīmē izšķērdīgus svētkus, piebilda Puntulis.

Savukārt saistībā ar Dziesmu un deju svētku pasākumu biļešu tirdzniecību un to, ka SIA "Biļešu serviss" vērsies Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) ar iesniegumu, kurā apstrīd svētku biļešu tirdzniecības pakalpojuma nodrošināšanu uzticēt SIA "Biļešu paradīze", Puntulis pauda pārliecību, ka IUB ātri pieņems lēmumu.

Kā zināms, kamēr IUB nav pieņēmis lēmumu par "Biļešu servisa" iesniegumu, nevar noslēgt ne līgumu ar uzvarētāju, ne arī uzsākt biļešu tirdzniecību.

Puntulis pauda: "Pieļauju, ka tur būs viss kārtībā un Iepirkumu uzraudzības birojs ātri pieņems lēmumu un izskatīs visas sūdzības."

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas simtpiecdesmit gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esoša valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti