Rīta Panorāma

Mencendorfa namā Dāvja Beitlera izstāde STŪRU STŪRIEM TĒVU ZEME

Rīta Panorāma

100 darbi Latvijai: alfabēta burti Alojā

Šodien beidzas reģistrācija dziesmusvetkubiedriba.lv mājaslapā

10.augustā noslēdzas reģistrācija Dziesmu svētku biedrības mājaslapā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dziesmu svētku biedrības mērķis ir aicināt cilvēkus piedalīties svētku izvērtējumā, izcelt nule aizritējušo Dziesmu svētku veiksmes stāstus un ieteikt vajadzīgos uzlabojumus. Tāpat ikviens ir aicināts piedalīties nākamo svētku – Dziesmu svētku 150. jubilejas sapņošanā un veidošanā. 

Raidījumā “Rīta Panorāma” Dziesmu svētku biedrības valdes priekšsēdētājs Ints Teterovskis stāstīja:  “Dziesmu svētkus jau līdz Otrajam pasaules karam veidoja biedrība – Rīgas Latviešu biedrība. Dziesmu svētku biedrība ir reanimējusies, bet līdz 2014.gadam tā ne tik ļoti aktīvi darbojās.”

Biedrības izplatītā aicinājuma mērķis esot dot iespēju visiem ne tikai reizi piecos gados padomāt par motivāciju būt šo svētku veidotājiem vai dalībniekiem, bet katru dienu nedaudz par to  piedomāt  – atcerēties to, kas bija lielisks šajos svētkos un dalīties idejās par to, ko vajadzētu darīt labāk, skaidroja Teterovskis. 

Pieteikties Dziesmu svētku biedrības lapā varēšot arī pēc 10.augusta, taču biedrības valde, kas apstiprina pieteikumus, jau 23.augustā veidos darba grupas pa nozarēm – kori, deju kolektīvi, pūtēju orķestri u.tml. –, jo septembra otrajā pusē gaidāma lielā kopsapulce, savukārt 25.oktobrī kopā ar Nacionālo kultūras centru biedrība veidos Dziesmu svētku konferenci, kurā visi šie jautājumi tiks pārrunāti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti