Kultūras ziņas

Koris "Kamēr…" baznīcās izdzied gaismas stāstus

Kultūras ziņas

Nacionālais teātris gatavojas 105. sezonai

Skan "Tramvaja dziesmas" Brasas tilta remonta paātrināšanai

Koris «Balsis» dzied «Tramvaja dziesmas» Brasas tilta remonta paātrināšanai

Dziesmu svētku tramvajs kļuvis par leģendāru svētku sastāvdaļu un populārāko transportlīdzekli ceļā uz un arīdzan no Mežaparka Lielās estrādes. Laikā, kad ieildzis Brasas tilta remonts un 11. tramvajs nekursē, jauniešu koris "Balsis" izveidojis koncertprogrammu "Tilts uz dziesmu svētkiem".

Vai koncertprogrammas mērķis ir paātrināt tramvaja palaišanu? Diriģents un kora "Balsis" mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis stāstīja: "Protams, [gribam] tā pareizi ievibrēt gan pašu tiltu, gan darbiniekus. Es gan dzirdēju, ka ir atrasts senais bruģis, bet es ceru, ka tie, kas atbild par izpētēm, ātri tiks galā, un uz Dziesmu svētkiem tramvajam ir jābūt."

Pēc kora "Balsis" izsludinātās aptaujas, populārāko "Tramvaja dziesmu" saraksts izveidots varen plašs un daudzveidīgs – sākot no "Rīga dimd" vai "Bēdu, manu lielu bēdu", līdz pat "Gaismas pilij".

"Mēs izsludinājām aptauju. Kopā šodien būs 26 dziesmas, un lūgums bija nosaukt tās dziesmas, kas ir tramvajā, kad pēc svētkiem brauc mājās un ko tramvajs dzied – tur ir gan klasika, gan kora dziesmas, gan tautasdziesmas, gan arī kāds šlāgerītis," skaidroja Ints Teterovskis.

Brasas tilta skvēriņā brīvdabas koncertā dažādu tramvaja pieturu stāstus starp dziesmām stāstīja aktieris Artis Robežnieks, jo tieši viņa balsi varot dzirdēt tramvajos. Viņš pats arī braucis tramvajā no Mežaparka estrādes un dziedājis: "Tā ir neatņemama Dziesmu svētku sastāvdaļa, kad tu jau pēc pusnakts dodies ar tramvaju uz Rīgas centru, lai tālāk nonāktu savā mītnes vietā un pārlaistu nakti. Tad tas ir pats pacilājošākais brīdis pēc lielās sadziedāšanās estrādē. Esmu piedzīvojis, ka viss tramvajs skan un viena dziesma nomaina nākamo."

Pie Brasas tilta sapulcējušos skatītāju bariņš nebija liels, bet atmosfēra bija sirsnīga, un lielākā daļa sanākušo no sirds dziedāja visām dziesmām līdzi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti