LU saime svinēs amatiermākslu izstādē «Vienoti Latvijas Universitātē un Dziesmu un Deju svētkos»

Par godu Vispārējiem latviešu XXVII Dziesmu un XVII Deju svētkiem un Dziesmu svētku 150. gadskārtai Latvijas Universitātes (LU) Kultūras centrs ir izveidojis īpašu fotoizstādi "Vienoti Latvijas Universitātē un Dziesmu un Deju svētkos", kas dos iespēju tuvāk iepazīties ar amatiermākslas radošā gara uzturētājiem un turpinātājiem. Izstāde būs apskatāma no 8. jūnija līdz 9. jūlijam Raiņa bulvārī 19. Izstādes atklāšana – 8. jūnijā pulksten 14.00, informēja izstādes veidotāji.

Izstādē varēs aplūkot LU amatiermākslas kolektīvu svarīgāko notikumu foto mirkļus – fotogrāfijas no  koncertiem, mēģinājumu ikdienu, dalību svētku gājienos – gan Latvijā, gan ārzemēs – un gandarījuma brīžus pēc pasākumiem.

"LU amatierkolektīvi, gatavojoties Dziesmu un deju svētkiem, godam nesuši LU vārdu un veiksmīgi startējuši skatēs, to apliecina izcilie un teicamie rezultāti. Skatēs piedalījušies un prasmi repertuāra apgūšanā parādījuši pieci jauktie kori, trīs sieviešu kori, divi vīru kori, pūtēju orķestris, pieci deju ansambļi, divi vokālie ansambļi un folkloras deju kopa," prieku pauž izstādes rīkotāji.

Kopā iegūti 12 Augstākās pakāpes diplomi un seši I pakāpes diplomi. Koru karos uzaicināti piedalīties seši LU kori: jauktie kori –  "Juventus", "Aura" un "Dziesmuvara" – , sieviešu kori – "Balta" un "Minjona" – un vīru koris "Dziedonis". Deju fināla skatē piedalīsies tautas deju ansamblis "Dancis", deju ansamblis "Pērle" un vidējās paaudzes deju kolektīvs "Dancis". 

Tāpat nesen aizvadītajā vokālo ansambļu konkursa finālā LU vīru vokālais ansamblis "Dancis" novērtēts ar 1. vietu. Savukārt LU Pūtēju orķestris tik tikko ieguvis Lielo balvu pūtēju orķestru konkursa finālā.

Dziesmu un Deju svētkiem kopumā gatavojas 784 LU kolektīvu dalībnieki.

Svētkiem veltītajā izstādē būs apskatāms arī lielformāta plakāts – kopbilde ar tiem LU saimes cilvēkiem, kuri ir iesaistīti Dziesmu un Deju svētku kustībā un darbojas visdažādākajos amatiermākslas kolektīvos visā Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti