Dienas ziņas

Aprūpes centrā "Zemgale" svin jubileju un cer uz labām izmaiņām

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Ogrē notiek pūtēju orķestru konkursa fināls

Ogrē notiek pūtēju orķestru konkursa fināls

Pūtējinstrumenti šodien pieskandina Ogri, kur vēl vakarpusē turpinās pūtēju orķestru konkursa fināls, kurā noskaidros pašus labākos no šogad gaidāmo dziesmu un deju svētku orķestru dalībniekiem. Finālā piedalās 14 pūtēju orķestri no visas Latvijas, katrs finālists izpilda vienu obligāto skaņdarbu no gaidāmo svētku repertuāra un vienu vai vairākus brīvas izvēles skaņdarbus. 

Ogres novada kultūras centrā šodien skan mūzika. Vēl pirms gaidāmā uznāciena konkursā – nelielu mēģinājumu un sapulci sarīko Dobeles pilsētas kultūras nama pūtēju orķestris. 

Dobeles pilsētas kultūras nama pūtēju orķestra dalībniecei Lindai šie nebūs pirmie svētki, bet Henrijs piedalīsies pirmo reizi. Abi mūziķi ļoti gaida svētkus, jo "varēs izspēlēties uz pilnu klapi, kolēģus satikt un pamācīties, kā citi spēlē un uzvedas". 

Katrs orķestris šodien spēlē vairākus skaņdarbus. Kamēr dobelnieki uz skatuves, aizskatuvē savu kārtu gaida pūtēju orķestris ar nosaukumu "Tālavas taurētājs" no Rūjienas. 

Priekšnesumu bez maksas var vērot ikviens mūzikas cienītājs, orķestra dalībnieku ģimenes un nopietna žūrija, kas seko līdzi ne vien ar ausīm, bet arī ar acīm – nošu lapās.

"Jā, mums ir starptautiska žūrija. Ir kolēģi no Somijas, Lietuvas, Igaunijas. Un vērtēsim pēc tiem kritērijiem, kas mums ir aprakstīti, bet, protams, tas darbs ir smags. Šeit ir viens obligāts skaņdarbs un vairāki brīvi izvēlēti skaņdarbi," skaidro Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents, žūrijas pārstāvis Mārtiņš Ozoliņš.

Un emocijas pēc nokāpšanas no skatuves patiešām ir iespaidīgas, bet pats dziesmu un deju svētku sākums gaidāms jau šī mēneša izskaņā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti