Dziesmu svētku dalībnieki vilcienos Rīgā varēs braukt bez maksas

Ceturtdien, 1. jūnijā, Ministru kabinets atbalstīja Satiksmes ministrijas rosinātos grozījumus normatīvajā regulējumā, kas dos iespēju XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku laikā to dalībniekiem bez maksas pārvietoties ar vilcienu Rīgas teritorijā.

Uzrādot svētku dalībnieka identifikācijas karti, svētku dalībnieki bez maksas varēs braukt ar vilcienu AS "Pasažieru vilciens" noteiktajās A un B zonās. Bezmaksas pārvietošanās tiks nodrošināta laikā no 2023. gada 2. jūlija, kad norisināsies svētku atklāšanas pasākumi, līdz 2023. gada 10. jūlijam, kad agrā rītā noslēgsies Svētku sadziedāšanās nakts pasākums.

Rīgā tiek veikti ielu infrastruktūras uzlabošanas darbi un atsevišķos gadījumos ir apgrūtināta satiksme, tāpēc

plānots, ka svētku dalībnieki un skatītāji uz svētku norises vietām dosies ar Rīgas sabiedrisko transportu un vilcienu.

Balstoties uz 2018. gada svētku datiem par pārvadātajiem svētku dalībniekiem un Rīgas satiksmes plānotajiem satiksmes ierobežojumiem attiecīgajā laika periodā, AS "Pasažieru vilciens" prognozē dalībnieku braucienu skaita pieaugumu 30% apmērā. Tādējādi, pēc uzņēmuma aplēsēm, braucienu skaits A un B zonu ietvaros būs 18 173 un 100% kompensējamā summa sastādīs 21 201 eiro (bez PVN).

Lai nodrošinātu svētku dalībnieku un apmeklētāju pārvietošanos svētku laikā, AS "Pasažieru vilciens" izvērtē iespējamos variantus papildu vilcienu norīkošanai.

"Dziesmu un deju svētki ir notikums, kas uztur mūsu cilvēkos patriotismu un turpina bagātināt latviešus kā tautu. Šis īpašais laiks mūs vieno, pieskandina ar pozitīvām emocijām un ļauj lepoties. Tas ir milzīgs piedzīvojums un baudījums, ļaujot sajust, ka esam viens veselums. Esmu pārliecināts, ka svētku dziesmas skaļi jo skaļi pieskandinās arī mūsu vilcienus un deju soļu dimdoņa būs jūtama ne tikai stadionos, bet arī pilsētas ielās," uzsver satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs.

Svētki notiks Rīgā no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam un ir veltīti svētku tradīcijas 150 gadiem. Pamatojoties uz dalībnieku reģistrācijas datiem, svētkos piedalīsies 40 892 dalībnieki, bet svētku pasākumus apmeklēs ap 500 000 skatītāju. Vairāk nekā 60 svētku pasākumi notiks dažādās tiem piemērotās vietās. Galvenās norises vietas, kurās tradicionāli notiek lielākie un daudzskaitlīgākie svētku pasākumi, ir Daugavas stadions un Mežaparka Lielā estrāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti