Žūrija vērtē Latvijas ekspozīcijas ideju metus Venēcijas arhitektūras biennālei 2016. gadā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pirmdien, 6.jūlijā, Kultūras ministrijā (KM) tika atvērti seši iesniegtie piedāvājumi metu konkursam par Latvijas ekspozīcijas idejas koncepciju un īstenošanu Venēcijas biennāles 15.Starptautiskajā arhitektūras izstādē, kura notiks 2016.gadā. Žūrijas komisijas uzdevums ir izraudzīties labākos anonīmi iesniegtos piedāvājumus.

Lai profesionāli novērtētu konkursā iesniegtos metus, KM sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību izveidoja žūrijas komisiju. Visiem pieciem žūrijas komisijas locekļiem ir līdzvērtīga profesionālā kvalifikācija, kāda tiek prasīta dalībniekiem, tostarp trijiem žūrijas komisijas locekļiem ir arī praktiska pieredze kā Latvijas ekspozīciju īstenotājiem kādā no līdzšinējām Venēcijas arhitektūras biennālēm.

Žūrijas komisijas priekšsēdētājs ir arhitekts, Kultūras ministrijas Investīciju un projektu nodaļas eksperts Jānis Dripe. Pārējie četri komisijas locekļi ir arhitekti, Latvijas Arhitektu savienības biedri: arhitektu biroja "Sudraba arhitektūra" līdzīpašnieks Reinis Liepiņš, arhitektu biroja "Sarma un Norde" līdzīpašnieks Visvaldis Sarma, pašvaldības aģentūras "Rīgas pilsētas arhitekta birojs" projektu vadītāja Zanda Treimane un arhitektu biroja "PUNA arhitekti" līdzīpašniece Līga Apine.

Metu konkursa mērķis ir izvēlēties augstvērtīgāko saturisko un dizaina risinājuma metu Latvijas ekspozīcijas īstenošanai, lai reprezentētu Latvijas arhitektūru Venēcijas biennāles 15.Starptautiskajā arhitektūras izstādē.

Saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma noteikto kārtību metu konkurss notiks divās kārtās. Konkursā žūrijas komisija izvērtēs dalībnieku iesniegtās metu idejas un to īstenošanas piedāvājumu, nosakot trīs augstāk novērtēto vietu ieguvējus. Konkursa dalībnieks, kurš būs ieguvis visaugstāko žūrijas novērtējumu un atbilst kvalifikācijas prasībām, tiks aicināts uz sarunu procedūru ar iepirkuma komisiju par līguma nosacījumu izpildi.

Kopējā iepirkuma līgumcena par ekspozīcijas koncepcijas izstrādi un realizāciju ir paredzēta 90 000 eiro apmērā, neiekļaujot pievienotās vērtības nodokli, turklāt KM kā pasūtītājs uzņemas segt arī izstāžu telpas nomas izdevumus Arsenālā Venēcijā.

Venēcijas arhitektūras biennāle ir vērienīgākā un prestižākā arhitektūras izstāde pasaulē. Latvija ar nacionālo ekspozīciju Venēcijas arhitektūras biennālē piedalās kopš 2002.gada, un 2016.gadā būs mūsu valsts septītā dalības reize.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti