Žans Pols Gotjē pametīs augstās modes pasauli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Slavenais franču modes dizainers Žans Pols Gotjē nolēmis pamest augstās modes pasauli. Tomēr pirms savas pēdējās skates viņš atzina, ka, iespējams, turpinās radošo darbību citā veidā.

"24. aprīlī man būs 68 gadi. 50 gadus es esmu modes pasaulē. Es sāku 18 gadu vecumā kopā ar Kardēna kungu, un pēc tam 45 gadi paša kompānijā, un, es domāju, ka tas ir labi. Man nav, par ko sūdzēties – tas ir ilgs laiks.

Varbūt ir pienācis laiks pārtraukt – nevis atpūsties, jo es nevaru neturpināt strādāt, bet varbūt uzsākt kādu jaunu lietu," sacīja modes dizainers.

Uz meistara skati Francijas galvaspilsētā Parīzē bija ieradušās daudzas slavenības, tai skaitā mūziķi Saimons le Bons un Bojs Džordžs, kā arī daudzas pazīstamas topmodeles.

Gotjē nepievīla sava talanta cienītājus, jo tika parādīti gan klasiska dizaina apģērbi, gan tērpi, kas provocē un liek domāt.

Tieši ar pretrunīgi vērtētu un izteiksmīgu apģērbu viņš ieguva plašu atpazīstamību visā pasaulē, bet viņa radītā korsete ar smailu krūšturi dziedātājai Madonnai 1990. gadā ir kļuvusi par vienu no modes ikonām.

Dizainers arī veidojis skatuves kostīmus dziedātājam Merilinam Mensonam, kā arī Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājai Končitai Vurstai. Viņš radījis kostīmus daudzām filmām un sadarbojies ar pasulslaveniem režisoriem, tai skaitā Pedro Almodovaru, Pīteru Grīnveju un Liku Besonu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti