Vēl divas dienas var pieteikt pretendentus «Latvijas Dizaina gada balvai 2019»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Atlikušas vēl tikai nepilnas divas dienas, līdz noslēgsies darbu iesniegšana "Latvijas Dizaina gada balvai 2019", kuras vēstījums šogad ir “Dizains ir darbība”. Pēdējo divu gadu laikā tapušos dizaina darbus iespējams bez maksas pieteikt mājaslapā, aizpildot pieteikuma formu.

Darbus iespējams pieteikt līdz ceturtdienas, 14. februāra, plkst. 12.00, vēstīja balvas pārstāvji. Iesniegtos darbus izvērtēs dizaina profesionāļu komanda sešu ekspertu sastāvā, un 4. aprīlī īpašā ceremonijā tiks apbalvoti 20 labākie Latvijas dizaina darbi.

Iesniegtos darbus izvērtēs industrijas profesionāļu komanda sešu ekspertu sastāvā:

  • Viktorijas un Alberta muzeja (Victoria and Albert Museum) Dizaina, arhitektūras un digitālās mākslas nodaļas vadītājs, kā arī 2018. gada Londonas dizaina biennāles radošais direktors Kristofers Tērners (Cristopher Turner, Londona, Lielbritānija),
  • Viena no atzītākajām pašmāju dizainerēm un zīmola TALENTED dizainere un līdzīpašniece Indra Komarova (Rīga, Latvija),
  • Starpdisciplināras dizaina studijas Dotdash direktore ar vairāk nekā trīsdesmit gadu pieredzi dizainā Despina Makris (Despina Macris, Brisbena, Austrālija),
  • LDGB pirmā gada uzvarētāju, uzņēmuma “Infogram” vadošais produktu dizainers Jānis Godiņš (Rīga, Latvija),
  • Dizaina biroja “Fjord” un “Accenture Interactive” Helsinku biroja dizaina nodaļas vadītājs un radošais direktors Daniels Bošs (Daniel Bosch, Helsinki, Somija),
  • Londonas Dizaina biennāles 2018 uzvarētājs, dizainers Artūrs Analts (Rīga, Latvija).

2. aprīlī ikvienam interesantam būs iespējams žūrijas pārstāvjus satikt klātienē, īpašā konferencē, kur tie uzstāsies ar publiskām prezentācijām. Savukārt 3. aprīlī ar saviem iesniegtajiem darbiem trīs minūšu garās prezentācijās iepazīstinās 20 balvai izvirzītie finālisti.

Kā apgalvo balvas iepriekšējo gadu laureāti, viens no būtiskākajiem ieguvumiem ir iespēja savu darbu demonstrēt pieredzējušiem nozares līderiem un saņemt profesionālu viedokli, tādējādi gūstot apstiprinājumu sava produkta konkurētspējai pasaules līmenī. Latvijas Dizaina gada balva ir veids, kā var apzināt šī brīža situācija Latvijas dizainā un būt daļai no šī procesa.

Latvijas Dizaina gada balva ir ikgadējs, nacionālas nozīmes apbalvojums dizainā, kura mērķis ir apzināt un popularizēt Latvijas dizaineru labākos sniegumus un veicināt nozares augstvērtīgu attīstību. Latvijas Dizaina gada balvas iniciators ir Latvijas Kultūras ministrija, organizē dizaina birojs H2E sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un Latvijas Mākslas akadēmiju.  Balvas lielais partneris ir viens no vadošajiem IT uzņēmumiem Latvijā un pasaulē Accenture. Latvijas Dizaina gada balvas atbalstītāji: Live Riga, Origo, Magnum NT, SkyNet, Neiburgs, Picture Agency, JCDecaux, Antalis, Arctic Paper, Valmiermuiža, Kalve Coffee Roastery, Image House, Trentini.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti